Start in editia 2024 a West Summer University (WSU) – cea mai tare scoala de vara pentru elevi, deschisa la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT)

Incepand din 18 iulie, pana in 3 august 2024, Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) este centrul atractiei elevilor de liceu, cei care vor participa la cea mai importanta scoala de vara din Timisoara, West Summer University (WSU). Peste 320 de elevi, sositi la UVT din toata tara si din Republica Moldova, vor participa in urmatoarele doua saptamani la un program integrat pe care UVT, impreuna cu studentii voluntari din Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara (OSUT), il propun viitorilor studenti.


In cursul zilei de ieri, elevii au fost intampinati de voluntarii OSUT si s-au instalat intr-unul dintre caminele UVT din Complexul studentesc, iar de astazi vor participa la primele activitati comune din program.

Elevii devin „studenti” ai UVT timp de doua saptamani, participand la cursuri si seminare introductive, la ateliere de consiliere si orientare in cariera si pentru dezvoltare personala, dar si la seri sociale, concerte, activitati culturale, competitii si jocuri care stimuleaza munca in echipa, experimentand studentia din toate perspectivele sale.

Tinerii participanti la WSU 2024 vor descoperi atat Universitatea de Vest din Timisoara, cat si centrul universitar Timisoara, avand oportunitatea de a se acomoda deja cu viata de student ce ii asteapta in urmatorii ani.

Proiectul West Summer University este finantat prin Programul pentru Invatamant Secundar ROSE, sprijinind astfel elevii din medii defavorizate sa aiba acces la un program integrat de consiliere si orientare in vederea continuarii studiilor la nivel universitar.

„Ne bucuram sa ii gazduim si sa ii ghidam pe elevii inscrisi in programul scolii de vara organizata de Universitatea de Vest din Timisoara, impreuna cu OSUT. West Summer University le ofera elevilor oportunitatea de a descoperi atat Universitatea de Vest din Timisoara, cat si centrul universitar Timisoara, o modalitate foarte fireasca de a se acomoda timp de doua saptamani cu studentia ce ii asteapta in urmatorii ani. Bun venit la West Summer University, tuturor elevilor participanti in editia din acest an a proiectului!”, a transmis rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea. (Universitatea de Vest din Timisoara, Horea Bacanu)

 

Leave a Reply