Primarul din Sannicolau Mare, dat afara din PNL! Danut Groza este acuzat ca, la alegerile locale, a sustinut candidatul Aliantei Dreapta Unita la CJ Timis

Biroul Politic Judetean al PNL Timis s-a intrunit vineri, pentru prima data dupa alegerile locale si europarlamentare din 9 iunie, pentru a analiza rezultatele acestui scrutin, dar si pentru a decide asupra catorva chestiuni interne organizatorice pentru desfasurarea campaniilor electorale pentru alegerile parlamentare si prezidentiale.


Punctele de pe ordinea de zi au vizat analiza abaterilor de la Statut si Codul Etic pentru Danut Groza, presedintele PNL Sannicolau Mare, si informari politice privind alegerile parlamentare si prezidentiale.

”Analiza BPJ a statuat faptul ca obiectivul Aliantei electorale PSD PNL Timis a fost atins: am castigat functia de Presedinte al Consiliului Judetean Timis, o pozitie vicepresedinte revenind PNL, iar 38 din 59 dintre candidatii la functiile de primar sustinuti de PNL si-au obtinut mandate.

Cu privire la sanctionarea statutara a dlui Danut Groza, facem urmatoarele precizari: necesitatea impunerii unor masuri a survenit punctual ca urmare a constatarii, sustinuta de dovezi, a faptului ca in campania electorala pentru alegerile locale din 9 iunie, dl. Groza, in calitate de presedinte al organizatiei PNL Sannicolau Mare si candidat al partidului pentru functia de primar si-a aratat in mod public si repetat sustinerea pentru candidatul Aliantei Dreapta Unita la Consiliul Judetean Timis, plasandu-se voluntar in afara prevederilor statutare.

Sanctiunea cu excluderea a fost intemeiata in conformitate art. 25, lit. c, d, e, i, l,  art 26, alin. 1, lit. h, alin. 2 lit. a si b, art. 22 alin 2, lit. c,   si a Codului Etic (capitolul 1, captiolul 2, art. 2 si 3, 5, 18, cap. 3, art. 1 si 2). Precizam ca votul a fost unul secret, conform dispozitiilor statutare.

Mentionam ca acesta este un caz punctual ce nu putea fi trecut cu vederea si, contrar altor informatii vehiculate in spatiul public, nu este de prevazut ca va fi urmat de alte asemenea situatii”, se precizeaza intr-un comunicat al PNL Timis.

„Sarcina noastra a fost sa castigam Consiliul Judetean: presedintele si majoritatea, iar asta s-a intamplat. La Primaria Timisoara ne-am dorit sa castigam, insa stiam cu totii de la inceput ca va fi greu. Biroul Politic Judetean se va largi cu noi membri, primarii care au castigat alegerile vor veni alaturi de noi in forul de conducere si ne propunem sa deschidem cat mai mult partidul.

Obiectivul nostru trebuie sa fie legat de ceea ce alegatorii isi doresc de la PNL. Aceasta trebuie sa fie de acum prioritatea noastra si nu ne propunem sa eliminam pe nimeni, din contra. Prin decizia de astazi, nu am facut altceva decat sa constatam o situatie de fapt, legata de constatarea ca unii colegi nu au jucat corect. Si aici nu negociem.

Noi nu mai avem voie sa facem greseli si nici nu imi doresc ca PNL Timis sa ramana cu o eticheta nedreapta, sau cineva sa creada altceva decat faptul ca suntem o organizatie serioasa si pusa pe treaba. Cine intelege aceste lucruri, are usa deschisa in PNL, cine nu, are macar o datorie de bun-simt – sa isi vada de drum in alta parte, fara suparari”, a declarat Vasile Blaga, presedintele PNL Timis.

Membrii Biroului Permanent Judetean al PNL Timis, au votat pentru excluderea lui Danut Groza, cu 33 de voturi la 22. (Mara Ion)

Leave a Reply