Echipa de volei a Universitatii de Vest din Timisoara, medalia de bronz la turneul final al Jocurilor Europene Universitare

Comunitatea UVT are bucuria sa-i felicite pe componentii echipei masculine de volei de la Universitatea de Vest din Timisoara, care au cucerit medaliile de bronz in turneul final al Jocurilor Europene Universitare, turneu care s-a desfasurat in Ungaria.


In finala mica, dupa un meci cu multe momente echilibrate, favoritii nostri au depasit Universitatea din Valencia cu 3-1. Pe seturi, scorul a fost 28-26, 15-25, 25-13, 28-26. Remarcabile au fost primul si ultimul set, in care studentii nostri au imbinat rabdarea cu inspiratia si au reusit sa castige in situatiile limita.

In primul set au revenit de la -4 puncte, pe tabela, iar in ultimul au condus pe aproape tot parcursul setului, fructificand a patra minge de meci. Realizatorii echipei noastre au fost Campean cu 17 puncte, Preda cu 15, Rodina 11, Dragan 8, Virlan 6, Agachi 3, Calin 1, Morosan 1.

Jucatorul Robert Virlan a fost prezent pe teren in acest meci, pentru un loc pe podium, dupa ce in precedentele partide nu a putut evolua din cauza unei accidentari. Tot din cauze medicale a absentat de pe teren Badiceanu, insa el a fost alaturi de colegii lui la bucuria victoriei din finala mica. Robert Virlan, Sergiu Calin si antrenorul Sorin Schiesz vor mai ramane la Jocurile Europene Universitare pentru concursul de volei pe nisip, care va incepe vineri si se va incheia martea viitoare.

Lotul cu care Universitatea de Vest din Timisoara a abordat Jocurile Europene Universitare a fost compus din jucatorii: Iustin Agachi, Lucian Badiceanu, Denis Boldis, Sergiu Calin, Darius Campean, Emanuel Dragan, Leonard Gologaneanu, Dorin Moraru, Alexandru Morosan, Rares Preda, Sergiu Rodina, Robert Virlan. Staff-ul tehnic a fost compus din Sorin Schiesz, Eric Reitmayer si Ion Borozan. (Universitatea de Vest din Timisoara, Horea Bacanu)

6 thoughts on “Echipa de volei a Universitatii de Vest din Timisoara, medalia de bronz la turneul final al Jocurilor Europene Universitare

  1. Felicitări echipei de volei a Universității de Vest din Timișoara! Mă întreb ce anume a fost cel mai dificil moment al turneului pentru jucători și cum au reușit să depășească aceste provocări pentru a câștiga medalia de bronz?

  2. Performanța echipei de volei UVT este cu adevărat remarcabilă. Cum credeți că accidentarea lui Robert Virlan a influențat moralul și jocul echipei în turneu? Ar fi reușit ei aceleași rezultate fără el pe teren?

  3. Ce strategie a folosit antrenorul Sorin Schiesz pentru a menține echipa concentrată și motivată în timpul meciurilor echilibrate? Este impresionant cum au gestionat momentele de tensiune, mai ales în seturile 1 și 4.

  4. Mă impresionează cum jucătorii UVT au revenit de la -4 puncte în primul set. Care credeți că sunt principalele calități care au contribuit la această revenire spectaculoasă? Este vorba despre experiență, antrenament intens sau altceva?

  5. Cât de importantă a fost susținerea colegilor pentru Robert Virlan în timpul recuperării sale? A fost această susținere un factor determinant pentru reușita echipei în finala mică a Jocurilor Europene Universitare?

  6. Echipa UVT a demonstrat un spirit de echipă și o determinare impresionante. Ce impact credeți că va avea această realizare asupra viitoarelor participări în competiții și asupra recrutării de noi talente pentru echipă?

Leave a Reply