Ciprian Titi Stoica, AUR Timis: “Va spunem noi faptul ca romanii sunt de fapt disperati!”

Conferinta de presa a AUR Timis, care are loc in fiecare joi, i-a scos la pupitrul partidului pe seful filialei, Mihai Negoescu, si pe deputatul Ciprian Titi Stoica, care au vorbit despre sefa Parlamentului European, Roberta Matsola, achizitia a milioane de doze de vaccin Pfizer de catre Ursula von der Leyen, dar si despre faptul ca Burduja, ministrul Energiei ne indeamna sa facem economie la curent.


Mihai Negoescu, consilier judetean AUR si coordonator Filiala Timis

Europarlamentarii nostri si-au inceput activitatea la Bruxelles. Primul vot dat de catre acestia a fost impotriva realegerii Robertei Metsola in functie de presedinte al Parlamentului European. Nu putem fi de acord cu politica dusa de doamna Metsola in ultimii ani, aceasta fiind una dintre sustinatorii politicii duse de Ursula von der Leyen, de saracire a europenilor.

Ursula von der Leyen este cea care a negociat in secret cu compania Pfizer achizitia a milioane de doze de vacine, pentru ca mai apoi sa oblige statele membre UE sa le cumpere. Aceste doze au expirat in depozite. Tot Ursula este cea care ne promoveaza, de cand e in fruntea Comisiei Europene, asa numitul pact verde – Green Deal, prin care ne-a obligat sa inchidem termocentralele, sa inchidem minele. Nu asa trebuie condusa Europa!

Europarlamentarii PSD PNL USR au tacut si au ridicat mana aproba0505tor la toate politicile de distrugere a economiei nationale. Cei care sunt responsabili pentru modul de conducere al UE din ultimii ani, trebuie trasi la raspundere, nu premiati cu alte functii politice importante!

Alin Crutan, secretar OL AUR Timisoara

Guvernantii se lauda cu cresteri de venituri pentru intreaga populatie. Simt oare romanii aceste cresteri? Va spunem noi faptul ca romanii sunt de fapt disperati! Coalitia a majorat salariul minim de la 1 iulie cu 240 lei net. In schimb, inflatia a ajuns la cote maxime. Dam mai multi bani pe mancare, pe medicamente si servicii.

De la 1 ianuarie vom avea o noua surpriza: 1,5 milioane de romani vor avea salariile taiate. De ce? Pentru ca facilitatea de 300 lei neimpozati pentru salariul minim pe economie, expira la finalul acestui an. Ce face Guvernul ca sa reduca deficitul bugetar si sa acopere datoria publica? Vine cu noi taxe si impozite pentru romani. AUR a propus reducerea numarului de membri de partid din administratia publica locala si centrala. Chiar nu este nevoie de aproape 500.000 de membri de partid, angajati la stat.

Ciprian Titi Stoica, deputat AUR Timis

Zilele acestea toride au scos la suprafata o alta problema grava cu, care se confrunta Romania: sistemul energetic. Din cauza marilor temperaturi, mari spitale au ramas fara curent ore bune. Noroc ca aveau generatoare. Burduja, ministrul Energiei ne indeamna sa facem economie la curent. Tot el tine blocat programul prin care romanii isi pot monta panouri pe casa la preturi subventionate de stat.

Un alt anunt al acestuia este acela ca Romania a redeschis centralele pe carbine ca sa faca fata consumului excesiv de energie din zilele acestea. Criza putea fi evitata daca liberalii, colegii sai, nu ar fi votat la Bruxelles inchiderea minelor de carbune in contextul Green Deal.

Local, primesc sesizari continue despre starea deplorabila a blocului alimentar din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Timisoara. Angajatii care sesizeaza aceste probleme conducerii, sunt abuzati si sanctionati. Voi sesiza Agentia Nationala a Functionarilor Publici despre acest fapt si voi face toate demersurile necesare pentru a solution aceasta situatie. Romanii nostril merită spitale optime.

De asemenea, Maternitatea noua de langa Spitalul Judetean, nu are aviz de mediu si nici nu il va avea curand pentru a putea functiona si asta din cauza nerespectarii proiectului tehnic – o statie de epurare care nu a fost construita. Lauda din campanie se dovedeste a fi ireala.

In incheiere, va asteptam de luni pana vineri intre orele 16 si 20 la sediul nostru din Timisoara de pe strada General Eremia Grigorescu nr.1,  la consultatii medicale oftalmologice gratuite care vin insotite de o pereche de ochelari potrivite dioptriilor.

(AUR Timis, Patricia Marcut)

Leave a Reply