Aquatim: Contract de lucrari in valoare de 2,3 milioane de lei, semnat pe PNRR (P)

Aquatim a semnat, in data de 17 iulie 2024, un contract de lucrari din cadrul Proiectului „Extindere retea canalizare pe Calea Sagului, etapa III-A, tronson cuprins intre Calea Chisodei si sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timisoara” (cod C1I100122000035), finantat prin Planul National de Redresare si Rezilienta,


Contractul CL 1 PNRR, avand aceeasi denumire ca si proiectul, si o valoare de 2.318.506,54 lei, fara TVA, a fost semnat cu firma ROMTIM INSTAL SRL si presupune urmatoarele lucrari: realizarea unui colector gravitational cu o lungime de 877m, a unei statii de pompare a apelor uzate menajere si a unei conducte de refulare in lungime de 137m.

Durata contractului este de 6 luni executie + 36 luni perioada de garantie (de la data Ordinului de Incepere).

Proiectele abordate de Aquatim fac parte din Pilonul I Tranzitie verde, Componenta C1: Managementul apei al PNRR si au ca obiectiv asigurarea sustenabila a apei pentru un viitor sigur al populatiei, mediului si economiei.

Prin intermediul Planului National de Redresare si Rezilienta se urmareste consolidarea cadrului de reglementare pentru managementul sustenabil al sectorului de apa si apa uzata si accelerarea accesului populatiei la servicii de calitate conform directivelor europene.

De asemenea, se doreste cresterea gradului de acces al populatiei, in special din zonele rurale, la un serviciu public de apa si canalizare conform cu cerintele Directivelor europene si accesibil tuturor categoriilor sociale. Totodata, in timp, se doreste imbunatatirea igienei, sanatatii si bunastarii la nivelul comunitatilor/ gospodariilor beneficiare. (Aquatim, Crina Chirila, Responsabil Promovare Proiecte Europene)

NOTA: Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Leave a Reply