Targul de Vara / Primaria Timisoara lanseaza un nou concept de piata pentru aprovizionarea cetatenilor cu fructe si legume

Primaria Municipiului Timisoara si SC Piete SA lanseaza un nou concept de piata menit sa-i ajute pe cetatenii din zona Gheorghe Lazar sa se aprovizioneze mai usor cu legume si fructe proaspete de la producatori locali dar si cu alte bunatati. La solicitarea comunitatii si pentru promovarea producatorilor locali, in parcarea de pe strada Frasinului, zilnic, pana in data de 31.08.2024, va fi organizat Targul de Vara.


“In ultimele luni am primit multe solicitari de la timisorenii din zona sa gasim o solutie ca ei sa aiba la dispozitie o mica piata unde sa isi faca cumparaturile zilnice. Asa ca am convenit cu cei de la Piete ca pe perioada verii sa testam un nou concept si sa vedem care va fi raspunsul producatorilor si interesul cumparatorilor”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Prima zi a Targului de Vara este programata sambata, 20 iulie, cu program intre orele 7 si 17, in parcarea de pe strada Frasinului, unde vor fi amplasate 10 mese pentru desfacerea si vanzarea produselor.

Fiecare comerciant va avea asigurat mobilier, iar zona va fi prevazuta si cu pubele pentru colectarea deseurilor si toalete ecologice. Targul se va desfasura de luni pana vineri, intre orele 7 si 19, sambata – de la 7 la 17, iar duminica – in intervalul 7 -11.

In paralel, in pietele 700, Doina si Lipovei continua investitiile pentru imbunatatirea conditiilor atat pentru comercianti, cat si pentru cumparatori, dupa 20 de ani fara lucrari serioase de modernizare. Ritmul lucrarilor revine la normal, dupa cateva probleme neprevazute pe santiere, precum retele de utilitati care impuneau interventii.

Pana in prezent, in Piata 700 a fost montata instalatia de climatizare in piata de flori, iar in Piata Doina au fost finalizate lucrarile de reparatii si hidroizolatie la hala de lactate si reparatiile la grupurile sanitare.

In Piata Lipovei, dupa reparatii la acoperisul complexului, reabilitarea interioara si exterioara a cladirii si reamenajarea platformei, urmeaza montarea instalatiei de climatizare si a sistemului de monitorizare video, precum si a copertinei.

Pentru pietele 700 si Doina, SC Piete mai are de executat copertinele si asfaltarea platoului. La finalul lucrarilor, in toate pietele, fructele si legumele proaspete vor fi expuse spre vanzare pe mobilier si mese noi. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply