Unguroaica in varsta de 29 de ani, amendata de politistii locali din Timisoara pentru publicitate zgomotoasa pe strazile orasului

Politistii locali din cadrul Compartimentului Interventie Rapida au depistat, astazi, in jurul orei 14,30, o persoana care se deplasa cu un microbuz, dotat cu amplificatoare de sunet, cu ajutorul carora facea publicitate unui eveniment care ar urma sa aiba loc in oras.


Persoana in cauza, o femeie in varsta de 29 de ani, din Debrecen – Ungaria, mergea cu microbuzul prin zona centrala a orasului, fiind surprinsa in zona Punctelor Cardinale. De altfel, cetatenii din zona au reclamat faptul ca sunt deranjati de galagia produsa de aceasta.

Pentru ca este interzisa desfasurarea unor astfel de activitati, politistii locali din cadrul Serviciului Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal i-au intocmit proces-verbal de sanctionare conform Legii 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, in care este specificat ca este interzisa folosirea mijloacelor de publicitate sonore care pot tulbura linistea publica, a vehiculelor publicitare care nu au obtinut aviz pentru publicitate temporara sau a mijloacelor de publicitate luminoasa care pot perturba traficul auto si pietonal.

In astfel de cazuri, cuantumul este stabilit de arhitectul sef, amenda pe care o risca femeia fiind de la 1.000 la 20.000 de lei. Totodata, organizatorul evenimentului a fost invitat la sediul Directiei Generale a Politiei Locale deoarece in oras au fost identificate mai multe afise care promoveaza evenimentul in cauza, amplasate fara a fi respectate prevederile legale, urmand a fi luate masuri si pentru aceasta fapta.

Politia Locala Timisoara atrage atentia ca astfel de practici sunt interzise, de-a lungul timpul fiind depistate si alte persoane care foloseau megafoanele pentru a anunta ca intentioneaza sa colecteze obiecte uzate sau diferite metale. (Politia Locala Timisoara, Compartiment Relatii Ppublice)

Leave a Reply