Primaria Timisoara monitorizeaza functionarea retelei electrice care deserveste spitalele municipalitatii

Primaria Municipiului Timisoara si conducerea celor trei spitale din subordine monitorizeaza starea echipamentelor si a retelei de electricitate pentru a interveni prompt in cazul unor eventuale defectiuni sau avarii. Pe fondul temperaturilor extrem de ridicate si al consumului de energie mai mare, exista riscul ca reteaua sa se supraincalzeasca si sa cedeze, iar preocuparea municipalitatii si a spitalelor este de a asigura continuitatea serviciilor medicale in astfel de situatii.


Pana in prezent, nu s-au inregistrat intreruperi de curent la spitale, dar pentru avarii fiecare spital este dotat cu generatoare care pot functiona autonom, astfel incat activitatile medicale esentiale sa nu fie intrerupte.

Spitalul Clinic Municipal dispune de 12 grupuri electrogene, pregatite sa intre in functiune imediat in caz de nevoie la Clinicile Noi, Oncologie, ORL, Obstetrica, Maxilo-faciale, Oftalmologie, Dermatovenerologie, ASCAR si la sediul administrativ al spitalului.

La Spitalul de Copii, in cazul supraincalzirii retelei, pot fi activate generatoare la Pediatrie, la blocul operator al sectiei Chirurgie si la Neuropsihiatrie Infantila, iar Spitalul Victor Babes dispune de doua generatoare.

Personalul medical este instruit si pregatit sa gestioneze situatiile de urgenta, astfel incat pacientii sa nu fie afectati de posibilele intreruperi de curent. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply