Noi acuzatii la adresa generalilor SRI Coldea si Dumbrava: Ar fi pretins 600.000 de euro de la primarul din Rovinari pentru „optimizarea” unui dosar

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus extinderea urmaririi penale fata de cele patru persoane mentionate in comunicatul initial (doi fosti militari, in prezent asociati in cadrul unor societati, un avocat din cadrul Baroului Bucuresti si o persoana fara calitate speciala), sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta (fata de trei persoane) si constituire a unui grup infractional organizat.


In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2023, trei dintre inculpati (cei doi oameni de afaceri si avocatul din cadrul Baroului Bucuresti) ar fi pretins de la un ales local (martor in cauza) suma de 600.000 de euro plus TVA, in schimbul careia ar fi lasat sa se creada ca au influenta asupra unor magistrati din cadrul unor instante de judecata si ca i-ar putea determina pe acestia pronunte hotarari favorabile martorului intr-un dosar penal in care acesta era judecat.

In contextul mentionat mai sus, martorul (primarul din Rovinari n.red.), prin intermediul unei rude, ar fi remis celor trei inculpati o plata partiala din folosul pretins, respectiv suma de aproximativ 234.000 de euro.

In acelasi timp, inculpatii ar fi folosit o societate de avocatura pentru a transfera sumele de bani provenite de la potentialii beneficiari ai presupusului trafic de influenta catre societatile de consultanta pe care le controleaza, creand aparenta de legalitate a acestui circuit financiar, prin incheierea unor contracte de asistenta juridica, respectiv contracte de consultanta.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane juridice, cu privire la savarsirea infractiunii de spalare a banilor. (Comunicat DNA)

Leave a Reply