Pompierul din Timis care a incercat sa-si omoare amanta maritata, condamnat la 9 ani si jumatate de inchisoare si plata unor daune de 20.000 de euro

Tribunalul Militar Timisoara a pronuntat sentinta in dosarul soldatului Purice M. Adrian – Florin, 25 de ani, fost pompier la Detasamentul ISU din Buzias, care a fost trimis in judecata pentru tentativa de omor calificat. Militarul a fost acuzat de procurorii militari ca, in seara zilei de 17.10.2023, in jurul orei 12,15, in scara unui bloc din Giroc, si-a atacat fosta amanta, cu zece ani mai in varsta, si a injunghiat-o de mai multe ori cu un cutit.


Norocul femeii a fost un martor ocular aflat intr-un bloc din apropiere, care a strigat spre agresor si l-a determinat sa fuga de la fata locului pentru a nu fi prins. Femeia a fost transportata de urgenta la spital cu multiple lovituri si plagi.

„Condamna inculpatul soldat Purice Adrian-Florin la o pedeapsa de: – 9 (noua) ani si 6 (sase) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor calificat. Admite in parte actiunea civila exercitata de catre partea civila Dragoescu Cristiana-Flavia si obliga inculpatul sa plateasca acesteia suma de 2747,16 lei cu titlu de daune materiale si suma de 20.000 euro daune morale”, se mentioneaza in Hotararea 33/2024 pronuntata in 12.07.2024.

Totodata, judecatorii au prelungit mandatul de arestare al soldatului cu inca 60 de zile, pana la 19.09.2024. Dupa executarea pedepsei inchisorii, Purice Adrian-Florin nu are voie, timp de 5 ani, sa vorbeasca sau sa se apropie la o distanta mai mica de 100 de metri de persoana vatamata si de sotul acesteia. Hotararea nu este definitiva, ci poate fi apelata in 10 zile de la comunicare.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii militari de la Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Timisoara. „la data de 17.10.2023, in jurul orei 12.15, persoana vatamata DCF, care locuia intr-un imobil din Giroc, a iesit pe casa scarii cu intentia de a se deplasa la locul de munca, timp in care vorbea la telefonul mobil cu sotul ei. In momentul in care a iesit din bloc l-a observat pe suspectul PAF, pe care il cunostea de mai multi ani si cu care in urma cu circa cinci-sase luni a avut o relatie de concubinaj, relatie pe care a incheiat-o in urma cu o luna, ea fiind cea care a pus capat relatiei“.

Amantul parasit i-a cerut sa inchida apelul telefonic, reprosandu-i totodata ca l-a mintit. „Intrucat persoana vatamata nu a inchis telefonul, suspectul a incercat sa i-l ia din mana, moment in care persoana vatamata a inceput sa tipe, speriata fiind de cele ce se intampla. PAF a prins-o cu ambele maini de gat, a strans-o si a lovit-o cu capul de peretele blocului, in zona cutiilor postale. In continuarea agresiunii, suspectul a scos un tub de spray iritant lacrimogen din care a pulverizat spre fata persoanei vatamate, de la o distanta de circa 10 – 20 centimetri”, a precizat Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Timisoara.

Apoi, vrand sa o omoare, pompierul a scos un cutit si a injughiat-o de mai multe ori pe femeie.

„In acel moment, persoana vatamata a inceput sa strige cu putere dupa ajutor, incercand in acelasi timp sa fuga, dar nereusind acest lucru, deoarece agresorul o tinea de haine. Mai departe, suspectul a scos un cutit si a inceput sa o injunghie de mai multe ori, aplicandu-i lovituri in zona spatelui, pieptului si abdomenului, victima facand tot posibilul sa evite/pareze loviturile“, au detaliat procurorii militari.

Norocul victimei a fost un martor ocular.

„Intre timp, tipetele persoanei vatamate si scena de violenta au fost vazute/auzite de un martor ocular aflat intr-un bloc din apropiere, care la randul sau a strigat spre agresor, incercand sa il determine sa inceteze loviturile de cutit. Strigatele victimei si martorului ocular l-au determinat pe suspect sa se opreasca din agresiune si sa plece de la fata locului pentru a nu fi prins”, au mai transmis cei de la Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Timisoara.

Pompierul Adrian Purice a fost retinut pentru 24 de ore, apoi arestat preventiv, fiind trimis in judecata pentru tentativa de omor. Nu cu mult timp inainte de a incerca sa-si ucida fosta amanta, pompierul fusese laudat de conducerea ISU Buzis, dupa ce reusise sa salveze un catel dintr-un canal adanc de patru metri. (G.I.)

Leave a Reply