VIDEO / Avocata acuzata ca a lovit intentionat un motociclist in trafic, arest preventiv in continuare! Inalta Curte i-a respins contestatia la prelungirea mandatului

Avocata Alexandra Cioata, din Baroul Iasi, acuzata de tentativa de omor, in trafic, ramane in arestul politiei. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) i-a respins contestatia impotriva masurii preventive dispuse de un judecatorul de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Iasi.


„Respinge, ca nefondata, contestatia formulata de inculpata Cioata Alexandra impotriva incheierii penale nr. 2/JDL din 27 iunie 2024 pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Iasi – Sectia penala si pentru cauze cu minori. Definitiva”, se mentioneaza in Inchierea finala nr. 512/2024 pronuntata in sedinta camerei de consiliu din 08.07.2024.

Reamintim ca Alexandra Cioata a fost retinuta pentru 24 de ore in urma unui accident rutier produs in zona Belvedere, din Iasi, pe data de 30 mai 2024, dupa care a fost arestata preventiv pentru 30 de zile.

Aflata la volanul unui autoturism, Alexandra Cioata ar fi sicanat in trafic un motociclist, care a lovit stalpul de avertizare al refugiului statiei de tramvai din zona Belvedere. Dupa producerea accidentului, soferita si-a continuat drumul, iar motociclistul a fost transportat la spital. Dupa vizionarea imaginilor surprinse de camerele de vederi, avocata ar fi fost invitata la sediul Politiei Rutiere, unde a refuzat sa dea declaratii, mentionand in schimb ca nu a fost vorba despre o sicanare in trafic.

In urma evenimentului din trafic, ce a implicat avocata, aflata in masina, respectiv un motociclist, procurorii au hotarat cercetarea femeii pentru tentativa de omor si parasirea locului accidentului.

Dupa impactul dintre cele doua mijloace de transport, motociclistul a ajuns la spital cu diverse leziuni. Barbatul a spus ca nu o cunoaste pe avocata si ca nu stie de ce femeia ar fi intrat cu masina in motocicleta. Anchetatorii au luat in calcul ca totul sa fi avut loc in urma unor sicanari in trafic. (V.E.)

Leave a Reply