Directorul Curtii de Conturi Timis a fost demis! Florin Cornel Popovici se judeca in instanta cu presedintele Curtii de Conturi a Romaniei

Directorul Curtii de Conturi Timis, Florin Cornel Popovici, a fost dat afara. Surse din interiorul institutiei spun ca acesta ar fi facut mai multe abuzuri in serviciu si ar fi comis alte nereguli extrem de grave.


Florin Cornel Popovici a depus, in data de 10 iulie 2024, o plangere impotriva deciziei de concediere emisa de Curtea de Conturi a Romaniei.

Directorul Curtii de Conturi Timis a declarat postului de televiziune Europa Nova ca a fost demis pentru ca nu a fost de acord sa elimine din rapoartele de audit intocmite de colegii sai ”constatari care privesc fapte de natura penala”.

Anul trecut, directorul Curtii de Conturi Timis, Florin Cornel Popovici, a deschis un proces in care il acuza pe presedintele Curtii de Conturi a Romaniei, Mihai Busuioc (foto 2), de hartuire sistematica la locul de munca.

In acelasi proces, Popovici a chemat-o in judecata pe o auditoare din subordine si institutia Curtii de Conturi a Romaniei, cerand daune morale de 500.000 de lei. El sustine ca a fost supus unei ample operatiuni de hartuire cu scopul de a-l determina sa demisioneze din functia pe care o detine.

Florin Cornel Popovici, directorul Curtii de Conturi Timis, afirma ca hartuirea sa a inclus reclamatii fara temei si cercetari disciplinare multiple. De asemenea, sustine ca au fost formulate mai multe plangeri penale impotriva sa, toate solutionate ulterior cu clasare.

Popovici sustine ca este hartuit de o subordonata, Mariana Leana Ciulei, si de presedintele Curtii de Conturi a Romaniei, Mihai Busuioc.

Acesta aduce in discutie fapte care ar demonstra o campanie impotriva sa, inclusiv cercetari disciplinare pentru motive discutabile si plangeri penale fara temei real.

 

In replica, Mariana Leana Ciulei respinge acuzatiile, afirmand ca a fost, de fapt, ea hartuita de directorul Popovici.

Ea afirma ca neintelegerile au pornit de la modul in care acesta incerca sa conduca institutia pe baza unor dispozitii care incalcau legea si normele interne.

Presedintele Curtii de Conturi, Mihai Busuioc, contesta acuzatiile de hartuire, argumentand ca actiunile intreprinse au avut la baza respectarea normelor si a regulamentelor institutiei.

In documentele procesului se mentioneaza ca atat directorul Popovici, cat si auditorii externi si salariatii institutiei au fost implicati in sesizari si plangeri la centrul Curtii de Conturi, evidentiind tensiunile existente in interiorul institutiei. (I.P.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply