Ceremonia de Absolvire UVT 2024 – sarbatoarea memorabila a unei noi promotii de absolventi ai Universitatii de Vest din Timisoara

Astazi a avut loc sarbatoarea memorabila a Ceremoniei de Absolvire dedicata promotiei 2024 a Universitatii de Vest din Timisoara. Organizata in mod traditional in centrul Timisoarei, in spatiul generos al Pietei Libertatii, aceasta adevarata sarbatoare dedicata absolventilor 2024 UVT a reprezentat o festivitate cu evenimente speciale, oferita  comunitatii.


La ceremonia de deschidere au participat cei doua mii de studentii ai Promotiei UVT 2024, dar si reprezentanti din conducerea universitatii si facultatilor componente, lideri ai organizatiilor studentesti, manageri departamentali, cercetatori si personal administrativ, cat si invitati speciali si parteneri institutionali ai UVT.

Programul evenimentului a cuprins preambulul deschiderii, marcat cu un moment artistic organizat de Facultatea de Educatie Fizica si Sport, deschiderea oficiala a Ceremoniei de absolvire si mesajul Rectorului UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, iar mai apoi interventiile invitatilor din partea mediului de afaceri timisorean, premierea sefilor de promotie si momentul emotionant al aruncarii tocilor. Nu au lipsit momentele artistice, oferite de studentii Facultatii de Muzica si Teatru.

Promotia 2024 a UVT si-a transmis mesajul prin reprezentantii generatiei de absolventi 2024, respectiv sefii de promotie, absolventa Luiza Florina Toma, de la Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii, alaturi de absolventul Vasile Marian Daniel, de la Facultatea de Matematica si Informatica.

In secventele muzicale au evoluat studentii din Ansamblul Flautistilor din cadrul Facultatii de Muzica si Teatru, compus din Romina Onisor, Bella Moisa, Katica Lázár si  Diana Rusu, care au prezentat un intermezzo muzical – Jazz Rondo alla Turca de W. A. Mozart/Fazil Say, dar si studentii clasei Canto din cadrul Facultatii de Muzica si Teatru, Iulia Dobre si Darius Gruita, care au interpretat aria Musette, Quando me’n vo, din Boema de Puccini si aria lui Valentin, din opera Faust de Gounod. Alaturi de acestia, au recitat studentii de la Actorie, studiile de masterat, anul al doilea: Larisa Belcea, Darie Doklean, Laura Girbovan, Jacqueline Kohl, Maria Leca, Giorgiana Rancov, Korina Troća, care au interpretat mesajul lui Rudyard Kipling  – Fa-ti timp.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, a transmis:

„Dragi absolventi, dragi parinti, bunici, frati, surori, dragi colegi, cadre didactice, dragi invitati,

Sunteti invingatori pentru ca ati devenit absolventii uneia dintre cele mai prestigioase universitati din Europa si din lume. Nu sunt cuvinte mari, ele reflecta ceea ce spun toate topurile nationale si internationale, iar aceste rezultate se datoreaza muncii colectivelor de profesori, muncii voastre ca studenti, dorintei voastre de mai bine. Cu perseverenta, cu ambitie, cu munca, efort, empatie, rezilienta, ati ajuns astazi in acest moment exceptional si va felicit.

Charles de Gaulles spunea ca diferenta dintre posibil si imposibil consta in doua litere si o stare de spirit. Voi chiar ati  generat aceasta stare de spirit, de la imposibil la posibil.

Laureata Premiului Nobel pentru Pace, Maria Ressa, spunea ca lumea in care traim acum este de fapt o lume rasturnata de social-media cu susul in jos, in care discursul urii, promovat prin fake-news, se propaga mult mai repede decat adevarul.

Voi, tinerii de azi, nu duceti lipsa de informatie, in schimb, marea voastra provocare este de a discerne in tumultul de informatie din jurul vostru si a o selecta pe cea corecta, pe cea adevarata, care va va fi busola si reper in anii urmatori.  Este nevoie de voi, Romania si Europa are nevoie de cetateni educati.

Le multumesc in mod special parintilor, cei care i-au incurajat pe copiii lor sa devina studenti la UVT, acum absolventi. Ma bucur enorm cand vad ca fosti studenti ai UVT de acum 20 de ani isi indruma copiii spre UVT, iar lor le multumesc in mod special.

Tehnologia si lumea se misca cu o viteza incredibila. Datoria noastra, a oamenilor cu o buna educatie, este sa ghidonam corect tehnologia, pentru o societate mai buna, mai empatica, mai prietenoasa.

Aveti curaj in viata, puneti intrebari, cautati, asa cum v-am indemnat permanent aici, la Universitatea de Vest din Timisoara. Ne-am propus, la UVT, nu doar sa pregatim tineri competenti pentru locuri, ci si cetateni pentru o tara pe care o iubim si pentru o Europa in armonie.

Vreau sa le multumesc partenerilor din mediul de afaceri, pentru ca in aceasta tripleta, studenti, universitate, parteneri din mediul de afaceri, am gasit reteta succesului.

Aventura voastra va continua, dragi absolventi, prin studiile de masterat, chiar doctorat, urmeaza sa parcurgeti drumul educarii si in alte etape, la UVT, pentru ca, asa cum spunea Lucian Blaga, invatat este omul care nu a terminat niciodata de invatat.

Alaturati-va familiei UVTerra, ca alumni UVT, fiti aproape de evenimentele noastre si fiti convinsi ca, pentru voi, UVT este acasa. Mult succes absolventilor UVT din 2024!”.

Sarbatoarea a fost organizata de UVT cu sustinerea partenerilor sai:  BCR, NOKIA, BOSCH, FLEX, BRD, EVIDEN, UNICREDIT BANK, LINDE, BOSCH, CONTINENTAL AUTOMOTIVE, ATOS, ZF, IULIUS TOWN, FORVIA – HELLA, RILASTIL, TUDOR. Personal Tailor, SENNEVILLE&ARCA si partenerul media KISS FM.

(Universitatea de Vest din Timisoara, Horea Bacanu)

Leave a Reply