Proiectele de licenta si disertatie ale absolventilor Facultatii de Arte si Design, expuse la Muzeul National de Arta Timisoara

Muzeul National de Arta Timisoara in colaborare cu Facultatea de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara anunta deschiderea Expozitiei Absolventilor, un eveniment important in parcursul academic al studentilor si masteranzilor acestei facultati.


Vernisajul 𝐄𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐀𝐛𝐬𝐨𝐥𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐅𝐚𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐃𝐞𝐬𝐢𝐠𝐧, sectiunea de Arte Decorative Conservare-Restaurare, a avut loc 𝐯𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟏𝟐 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞, de la 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟔, in 𝐆𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐋 a MNArT.

Expozitiile absolventilor Facultatii de Arte si Design de la Universitatea de Vest din Timisoara reprezinta o etapa esentiala in dezvoltarea profesionala  a studentilor si masteranzilor, oferindu-le ocazia de a-si prezenta publicului lucrarile de absolvire. Aceste expozitii aduc in fata vizitatorilor proiecte inovatoare si concepte creative care reflecta munca si talentul tinerilor artisti, fiecare piesa expusa fiind rezultatul unui an de studiu intens si colaborare cu profesori si mentori dedicati, demonstrand astfel nivelul ridicat de pregatire si creativitate al studentilor.

In acest context, in perioada 12-20 iulie 2024, specializarea Arte Decorative si Conservare-Restaurare alaturi de Muzeul National de Arta Timisoara, ofera publicului larg o perspectiva asupra tendintelor contemporane, scotand in evidenta complexitatea si diversitatea acestor domenii artistice. In acelasi timp, aceste specializari sunt esentiale in ansamblul artelor si joaca un rol important in dezvoltarea culturala si socio-economica a comunitatii.

Expozitia Absolventilor Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest din Timisoara, un eveniment cu traditie si o reputatie in continua crestere, va fi deschisa in perioada 10-22 iulie 2024, in opt locatii diferite din Timisoara: Palatul Stefania, MONO Art Space, Kunsthalle Bega, MX Muzeul Corneliu Miklosi, Muzeul National de Arta Timisoara, Galeria Mansarda a Facultatii de Arte si Design, UVT ArtCenter si Galeria 5.

Parteneri: Muzeul National de Arta Timisoara, Centrul de Proiecte, Directia Judeteana pentru Cultura Timis, Kunsthalle Bega. (UVT, Horea Bacanu)

Leave a Reply