Presedinta organizatiei de femei a PSD Timis, noul consul general al Romaniei la Bilbao! “Am demisia data cu o saptamana inainte de a ma inscrie”, a anuntat Bianca Gavrilita

Fosta deputata PSD Bianca Gavrilita, de profesie medic ginecolog, este noul consul general al Romaniei in Bilbao, Spania, o regiune in care traiesc circa 200.000 de cetateni romani, transmite Libertatea. Gavrilita sustine ca desi, din exterior, „aparent”, nu exista o legatura intre profesia de medic si cea de consul, de fapt „exista o foarte mare legatura”.


Din CV-ul sau oficial reiese ca Bianca Gavrilita cunoaste limbile engleza si araba, nu si spaniola.

Ea a fost numita de guvernul Ciolacu in sedinta din 4 iulie 2024, cand executivul a aprobat noua hotarari vizand desemnarea de consuli generali la diverse reprezentante diplomatice ale Romaniei.

Dintre cei noua reprezentanti ai Romaniei peste hotare, unul singur nu apare ca avand vreo experienta prealabila in diplomatie. Este vorba despre Bianca Miruna Gavrilita, fost manager al Spitalului de Psihiatrie Jebel (judetul Timis), in prezent medic ginecolog la Maternitatea Bega din Timisoara, care a fost numita in functia de consul general al Romaniei la Bilbao, Spania. Gavrilita a fost deputata PSD in mandatul 2016-2020.

Una dintre conditiile obligatorii pentru numirea in functia de consul este ca respectivul candidat sa nu fie membru al vreunui partid politic. „Am demisia data cu o saptamana inainte de a ma inscrie. Am demisionat atat din functia de presedinte (n.r. – al organizatiei de femei a PSD Timis), cat si din functia de membru (n.r. – al PSD). Stiam ca trebuie sa renunt”, a explicat, pentru Libertatea, noul consul general al Romaniei in Bilbao.

Intrebata in ce masura a contat apartenenta sa politica la obtinerea functiei, Gavrilita a spus ca „nu ar putea raspunde”. „Eventual este o intrebare pentru cei care au facut aceasta numire, dar sa stiti ca a fost un interviu destul de greu. Te-au intrebat despre ce e vorba, cam ce vrei sa faci… Trebuia sa stii, trebuia sa fi citit aspecte despre ce inseamna sa fii consul general si asa mai departe”, a mai spus Bianca Gavrilita. (I.P.)

Sursa: G4Media

One thought on “Presedinta organizatiei de femei a PSD Timis, noul consul general al Romaniei la Bilbao! “Am demisia data cu o saptamana inainte de a ma inscrie”, a anuntat Bianca Gavrilita

  1. Da, se pare ca limbile o “recomanda” si evident sarsanaua! Inca o ginecoloaga ( cu studii pe bani , evident) in politica e de bine. Apropo: in parlament a concurat cu Sosoaca la initiative si luari de cuvant? Acu, doar se stie ca ginecoloaga ce conduce ue face splendid tusee in bugetele tarilor! Se mai mira sindicalistii ce-o recomanda? Vai ce oameni si astia! Pai ce sa faca? La ginecoligie e …! Si nu stiu ei ca a muncit activ pe sectii covid, ca era mortalitate mare in acea vreme! Ca ginecologie…na! grea meserie!

Leave a Reply