Politia Locala Timisoara avertizeaza: vegetatia necosita si prezenta ambroziei duc la sanctiuni drastice pentru proprietarii de terenuri! Noi verificari pe aceste linii

Problema vegetatiei crescute din abundenta, care poate reprezenta adevarate focare de infectie atragand insecte ce pot transmite boli, transformand terenurile in pericole pentru sanatatea populatiei, precum si surse reale de infestare cu plante alergene precum ambrozia, este in atentia politistilor de la Serviciul pentru Protectia Mediului, care efectueaza permanent verificari pe aceasta linie.


Astfel, de la inceputul lunii iunie si pana in prezent, au fost identificate si reverificate un numar de 277 de terenuri de pe raza municipiului Timisoara, fiind aplicate in total 71 de sanctiuni contraventionale.

Dintre acestea, in cazul a 54 de terenuri au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 13.500 lei conform HCL 117/2024 pentru neasigurarea salubrizarii, cosirea buruienilor, a vegetatiei ierboase, a arbustilor de pe terenurile situate in intravilanul municipiului. Alte 17 sanctiuni, cu avertisment in prima faza si cu termene pentru curatare, asa cum prevede Legea 62/2018, au fost aplicate persoanelor care detin terenuri pe care creste planta alergena ambrozia.

Astfel de situatii au fost depistate pe Strazile Pictor Ion Zaicu, Ion Ionescu de la Brad, 1 Decembrie, Constantin Radulescu Motru, Calea Urseni, Stefan Lucian, Calea Sagului, Constructorilor, Matei Basarab, Bistrei, zona Metro 2, Toscu cu Stoia Udrea, Demetriade, Frigului, Aleea Viilor, Fedea, Piata Sf. Petru, Anemonelor, G. Musicescu, F. Medelet, Zarand.

Politia Locala Timisoara atrage atentia ca sanctiunile prevazute pentru necosirea buruienilor, vegetatiei ierboase si lemnoase de pe terenurile virane detinute sub orice forma, precum si din jurul imobilelor se sanctioneaza cu amenzi intre 2000 si 2500 de lei, conform HCL 117/2024.

Potrivit Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, in cazul nerespectarii masurilor impuse in urma aplicarii avertismentului, amenzile pot fi intre 1.000 lei si 5.000 lei pentru persoanele fizice si intre 10.000 lei si 20.000 lei pentru persoanele juridice. (Politia Locala Timisoara, Daniela Seracin)

Leave a Reply