Lovitura de teatru intr-un dosar instrumentat de DNA Timisoara! Judecatorul a eliminat toate inregistrarile efectuate de un colaborator sub acoperire

Un dosar instrumentat de DNA Timisoara a fost aproape „desfiintat” de Tribunalul Caras-Severin – spre satisfactia inculpatilor Brian Filimon, primarul comunei Maureni, si a omului de afaceri Zifceak Ianco -, care a dispus ca rechizitoriul sa fie refacut in totalitate.


Mai exact, toate inregistrarile efectuate de procurori prin intermediul unui colaborator sub acoperire au fost excluse din dosar, intrucat au fost obtinute fara mandat de supraveghere tehnica emis de o instanta de judecata.

„Constata neregularitatea rechizitoriului emis la data de 19.02.2024, in dosarul nr. 16/P/2020 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara, in sensul ca dispune inlaturarea neregularitatilor din actul de sesizare, urmand ca rechizitoriul refacut sa inlocuiasca fizic rechizitoriul existent, care va fi inlaturat de la dosarul cauzei”, se mentioneaza in Incheierea din 11.07.2024 a judecatorului de camera preliminara.

De asemenea, instanta a dispus eliminarea fizica din dosarul de urmarire penala a mijloacelor de proba excluse. „Constata nulitatea absoluta a inregistrarilor efectuate prin intermediul colaboratorului sub acoperire prin folosirea de dispozitive tehnice pentru a obtine fotografii sau inregistrari audio si video, obtinute in lipsa unui mandat de supraveghere tehnica obtinut in conformitate cu art. 148 alin. 3 din Codul de procedura penala, precum si a proceselor-verbale de redare a acestora, a proceselor-verbale de punere in executare si a suportilor optici”, se mai mentioneaza in Incheiere, fiind vorba despre inregistrarile unor discutii ambientale purtate de inculpati in zilele de 4,13 si 28 februarie 2020.

Reamintim ca, potrivit rechizitoriului intocmit de procurorul Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara, In cursul anului 2019, in contextul derularii contractului de executie de lucrari privind „Refacere si modernizare drum comunal calamitat DC 83A Sosdea – lim. jud. Timis, comuna Maureni” inculpatul Filimon Brian, in calitatea de mai sus, ar fi pretins de la inculpatul Z.I., executantul lucrarilor, un procent de 5% (cca. 150.000 lei) din valoarea fara TVA a contractului, din care edilul ar fi primit suma de 100.000 lei. Au fost trimisi in judecata pentru trafic de influenta, respectiv cumparare de influenta.

Urmeaza ca, in 5 zile, DNA Timisoara sa comunice Judecatorului de camera preliminara din cadrul Tribunalului Caras-Severin daca mentine dispozitia de trimitere in judecata ori solicita restituirea cauzei. (G.I.)

2 thoughts on “Lovitura de teatru intr-un dosar instrumentat de DNA Timisoara! Judecatorul a eliminat toate inregistrarile efectuate de un colaborator sub acoperire

  1. Procurorul Dolcu, portocala de Timis, cel mai corupt procuror. A facut atata mizerie in jurul lui ca Dumnezeu ia dat ceea ce merita. O lichea ordinara

  2. Dolcu, un procuror frustat, ce n-a fost in stare sa-si dea examenul de definitivat, trecut prin centre de dezalcoolizare, pentru toate aceste “merite” fiind reevaluat de DNA si utilizat in toate jocurile murdare.

Leave a Reply