Dosarul bancomatului spart in localitatea Siria, Arad: un albanez si doi romani, prinsi cand incercau sa iasa din tara

Politistii i-au prins pe cei care au incendiat un bancomat, in data de 5 iulie, in centrul localitatii Siria din judetul Arad. Acestia sunt doi cetateni romani cu domiciliul in judetul Arad si un cetatean albanez cu domiciliul in judetul Maramures. Ei au fost depistati cand incercau sa iasa din tara, scrie news.ro.


Directorul adjunct al Directiei de Investigatii Criminale din cadrul I.G.P.R., cms. sef Cristian Gheorghe, a declarat ca cei trei autori ai furtului dintr-un bancomat au fost prinsi in cursul dminetii de vineri.

”S-a pornit clasic de la cercetarea la fata locului, au fost desfasurate mai multe activitati, cu ajutorul colegilor de la operatiuni speciale si colegilor de la Institutul National de Criminalistica, activitati care in cursul acestei dimineti au s-au soldat cu prinderea a trei indivizi cunoscuti cu modul acesta de operare.

Indivizii respectivi doreau sa paraseasca teritoriul Romaniei, motiv pentru care am intervenit si i-am condus la sediul Politiei, unde se afla si in momentul de fata. De altfel, se efectueaza patru perchezitii domiciliare pe raza mai multor localitati din judetul Arad si judetul Maramures.

De asemenea, colegii de la Politia Prahova, de la Inspectoratul de Politie al Judetului Prahova ne sprijina pentru o alta activitate procedurala legata de aceasta cauza. Da, sunt trei barbati. Unul este de cetatenie albaneza, locuieste in judetul Maramures. Doi sunt cetateni romani care locuiesc pe raza judetului Arad”, a precizat Gheorghe.

Cei trei nu sunt la prima fapta de acest gen. Au mai fost arestati atat in Romania, in trecut, cat si in tari din Uniunea Europeana.

”Au mai spart… au fost arestati si in Romania. Au avut acelasi mod de operare si peste hotare, in tarile din Uniunea Europeana si acolo sunt desfasurate anumite investigatii”, a explicat directorul adjunct al Directiei de Investigatii Criminale.

Cei trei au folosit gazul cu ajutorul caruia au produs o explozie la bancomatul din Siria. (V.E.)

Leave a Reply