Aquatim a semnat doua contracte de finantare prin PNRR, in valoare de peste 2 milioane de euro (P)

Aquatim a semnat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, doua Contracte de Finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta, in vederea implementarii a doua proiecte deosebit de importante pentru locuitorii Timisoarei si ai judetului Timis.


Primul proiect avut in vedere, „Extindere retele de apa si canalizare in aglomerari mai mari de 2000 locuitori echivalenti in judetul Timis” (cod C1I100122000034), are o valoare totala a finantarii nerambursabile de 9.031.508,93 lei, echivalentul a circa 1.836.000 euro.

In cadrul acestui proiect, locuitorii din Timisoara, dar si din Recas, Gataia, Deta, Ciacova, Cenad si Liebling, vor beneficia de extinderea retelelor de apa potabila si de canalizare. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, dar fara a depasi data de 30.06.2026.

Al doilea proiect, „Extindere retea canalizare pe Calea Sagului, etapa III-A, tronson cuprins intre Calea Chisodei si sens giratoriu centre comerciale- Municipiul Timisoara” (cod C1I100122000035), are o valoare totala a finantarii nerambursabile de 942.265,00 lei, echivalentul a circa 192.000 euro. Perioada de implementare a proiectului este de 11 luni, dar fara a depasi data de 30.06.2026.

Proiectele abordate de Aquatim fac parte din Pilonul I Tranzitie verde, Componenta C1: Managementul apei al PNRR si au ca obiectiv asigurarea sustenabila a apei pentru un viitor sigur al populatiei, mediului si economiei.

Prin intermediul Planului National de Redresare si Rezilienta se urmareste consolidarea cadrului de reglementare pentru managementul sustenabil al sectorului de apa si apa uzata si accelerarea accesului populatiei la servicii de calitate conform directivelor europene. De asemenea, se doreste cresterea gradului de acces al populatiei, in special din zonele rurale, la un serviciu public de apa si canalizare conform cu cerintele Directivelor europene si accesibil tuturor categoriilor sociale. Totodata, in timp, se doreste imbunatatirea igienei, sanatatii si bunastarii la nivelul comunitatilor/gospodariilor beneficiare. (Crina Chirila, Responsabil Promovare Proiecte Europene)

NOTA: Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Leave a Reply