Verdict in dosarul tragediei prin care a trecut Dana Roba, lovita cu ciocanul in cap de propriul sot. VEZI ce au hotarat judecatorii de la Tribunalul Timis

Tribunalul Timis a pronuntat sentinta intr-unul dintre cele mai mediatizate dosare de violenta in familie din ultimii ani, dosar care a tinut prima pagina a ziarelor saptamani in sir. Este vorba despre tragedia prin care a trecut make-up artista Dana Roba, din Timisoara, care a fost la un pas de moarte dupa ce a fost lovita cu ciocanul in cap de catre propriul sot, Daniel Balaciu.


Salvata de medicii timisoreni ca prin miracol, tanara a trecut prin mai multe operatii de reconstructie a capului, in conditiile in care loviturile de ciocan, aplicare cu premeditare si cruzime, i-au mutilat craniul si au lasat urme adanci pe fruntea femeii.

In ciuda evidentelor, Daniel Balaciu, fost arbitru in ligile inferioare din Timis, a refuzat sa semneze un acord de recunoastere cu procurorii, astfel ca pedepasa a fost orientata catre maxim.

Condamna inculpatul Balaciu Daniel-Remus, la pedeapsa de: – 7 (sapte) ani inchisoare pentru savarsirea tentativei la infractiunea de violenta in familie in modalitatea omorului, cu executare in regim de detentie.

Aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice; dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat; dreptul de a comunica si de a se apropia la o distanta mai mica de 50 de metri de persoana vatamata Balaciu Daniela, cu exceptia cazurilor cand comunicarea sau apropierea de persoana vatamata este necesitata de exercitarea de catre inculpat a drepturilor parintesti privind minorele Balaciu Chantal-Luiza si Balaciu Celine-Casandra si dreptul de a se apropia la o distanta mai mica de 50 de metri de locuinta si locul de munca al persoanei vatamate, cu exceptia cazurilor cand apropierea este necesitata de exercitarea de catre inculpat a drepturilor parintesti privind minorele Balaciu Chantal-Luiza si Balaciu Celine-Casandra pe o perioada de 3 (trei) ani calculati dupa data executarii pedepsei inchisorii”, se mentioneaza in sentinta pronuntata in aceasta seara de Tribunalul Timis.

De asemenea, instanta l-a obligat pe sotul violent la plata a 80.000 de euro cu titlu de daune morale, in timp ce a respins pretentiile formulate prin reprezentantul legal de fetitele cuplului, Balaciu Celine Casandra si Balaciu Chantal Luiza.

In acelasi context, inculpatul va mai trebui sa achite catre Spitalul Judetean Timisoara suma de 15.230,22 de lei si alti 28.000 de lei, Danielei Roba, cu titlu de cheltuiala judiciara. Hotararea nu este definitiva, ci poate fi apelata in 10 zile de la comunicare.

Dupa cum ne-a anuntat aparatorul Danielei Roba, avocatul Cosmin Bolosin, sentinta Tribunalului Timis va fi atacata la instanta superioara. „Vom cere schimbarea incadrarii din violenta in familie in tentativa de omor calificat”, ne-a transmis Cosmin Bolosin. (G.I.)

Sursa foto: Playtech

Leave a Reply