Politistul Valer Kovacs, audiat la IGPR, dupa ce a fost agentul electoral al Dianei Sosoaca. „Am cerut sa fiu lasat sa lucrez, in continuare”

Politistul timisorean Valer Kovacs, de la Brigada Autostrazi, a fost audiat la IGPR, in cadrul anchetei disciplinare declansate de Politia Romana in urma asocierii sale cu Diana Sosoaca, in timpul campaniei electorale.


Politiciana de la SOS a reactionat pe retelele de socializare, sustinand ca un politist ca Valer Kovacs, cel care i-a dat motocicleta de serviciu si casca pentru a realiza un videoclip de campanie, ar trebui sa fie ministru de Interne, nu anchetat abuziv de IGPR.

Pana la finalizarea anchetei, lui Valer Kovacs i s-au retras atat motocicleta de serviciu, cat si autospeciala cu care patrula pe Autostrada A1, dupa cum a recunoscut intr-un live pe TikTok.

„Mi-au retras atat motocicleta, cat si masina de serviciu. Totusi, mi-au permis sa vin la Bucuresti, la audieri, cu masina de serviciu, gest pentru care le multumesc”, a spus Valer Kovacs, intr-o discutie cu prietenii sai de la Nasul TV.

Rugat sa detalieze acuzatiile formulate de anchetatorii de la IGPR, politistul timisorean a dezvaluit ca, in primul rand, i s-a reprosat faptul ca a criticat drugtestele aflate in dotarea Politiei Romane, fara acordul sefilor ierarhic superiori.

„Nu aveam nevoie de acordul lor, pentru ca sunt lider de sindicat la DECUS si pot sa vorbesc deschis despre neajunsurile din sistem, fiind mandatat de colegii mei. De altfel, acele drugteste s-au dovedit a fi cu probleme, asa cum am atras atentia inca din martie sau aprilie”, a precizat Kovacs.

De asemenea, primit in audienta si la Ministerul de Interne, incomodul politist a cerut sa fie lasat sa lucreze, in continuare, pe Autostrada A1, acolo unde este cunoscut de toti soferii.

„Daca am gresit, voi raspunde in fata legii, pentru ca  nimeni nu e mai presus de lege. Mi-am spus punctul de vedere si multumesc conducerii Ministerului de Interne ca m-a ascultat. Am cerut un singur lucru: sa fiu lasat sa lucrez, in continuare, pe motocicleta, pe Autostrada A1. Vom vedea ce vor decide, peste cateva zile”, a mai spus Valer Kovacs.

Reamintim ca, in ultimii doi ani, agentul de politie de la Brigada Autostrazi a avut conflicte cu Adrian Nastase, Alfred Simonis, pe care l-a acuzat ca-l „ghidoneaza politic” pe chestorul Alin Petecel, seful IPJ Timis, dar s-a adresat si intregii clase politice, parlamentarilor, carora le-a transmis o amenintare voalata: „As umple puscariile cu voi! Majoritatea ati ajuns in parlament cu spaga!”. (G.I.)

Leave a Reply