Arhitectul Razvan Negrisanu, “marul discordiei” dintre primarul Timisoarei si ANI, sare in apararea lui Dominic Fritz. “Acuzatii absurde si fara fundament!”

Consilierul local al USR Timisoara, Razvan Negrisanu, a intervenit miercuri, 10 iulie, pentru a-l apara pe primarul Dominic Fritz de acuzatia de incompatibilitate si conflict de interese lansata de Agentia Nationala de Integritate (ANI). El spune ca primarul USR a semnat doar trimiterea avizelor in Consiliul Local, la un PUZ ce fusese aprobat deja de fostul edil al Timisoarei, Nicolae Robu.


Negrisanu este presedintele Comisiei pentru Dezvoltare Urbanistica, Amenajarea Teritoriului si Patrimoniului a Consiliului Local Timisoara si vicepresedinte pe probleme de legislatie a Ordinului Arhitectilor din Romania, filiala Timis. Consilierul local a clarificat si situatia imprumutul de 25.000 lei.

Acuzatiile aduse de ANI impotriva lui Dominic Fritz sunt absurde si fara fundament. Ca arhitect implicat, vreau sa clarific cateva aspecte importante. In noiembrie 2020, Dominic Fritz a trimis documentatia pentru un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) catre Consiliul Local. Aceasta documentatie era deja semnata de fostul primar, trecand prin toate etapele si avizele necesare inainte ca Dominic Fritz sa devina primar.

El nu a facut altceva decat sa semneze referatul de inaintare catre Consiliul Local fara a modifica nimic din ce fusese deja aprobat de administratia Robu. Consiliul Local a aprobat ulterior PUZ-ul. ANI afirma ca eu, ca arhitect, as fi beneficiarul PUZ-ului. Aceasta afirmatie este falsa. Am elaborat doar documentatia tehnica, beneficiarul real fiind clientul meu”, a scris Razvan Negrisanu pe Facebook.

De asemenea, Negrisanu s-a referit si la un imprumut de 25.000 de lei acordat, spune el, candidatului USR, nu personal lui Dominic Fritz.

„Legat de imprumutul acordat campaniei electorale, subliniez ca am imprumutat 25.000 lei campaniei candidatului USR, nu lui Dominic Fritz personal. Acesti bani mi-au fost returnati integral de Autoritatea Electorala Permanenta, din bugetul de stat, nu de Dominic Fritz. Dominic Fritz va contesta raportul ANI in instanta si suntem increzatori ca adevarul va iesi la iveala. Interpretarea ANI este abuziva si nejustificata de natura sa genereze atacuri nedrepte impotriva unei administratii care lucreaza transparent si corect”, a mai scris Negrisanu.

Pe 28 noiembrie 2020, imediat dupa ce a fost ales primar, Dominic Fritz si-a depus declaratia de avere si cea de interese. In documente apareau persoanele carora edilul le datora diverse sume de bani. Creditorii primarului Dominic Fritz, conform documentului depus la ANI, erau: Viorel Buga, dezvoltator imobiliar si patron „Sedako” – 50.000 lei, Razvan Negrisanu, consilier local USR si arhitect – 25.000 lei si Ruben Latcau, viceprimar USR – 12.000 lei. Debitele, care apar in declaratia de avere, erau catalogate drept „imprumut campanie electorala”, au fost accesate in 2020 si erau scadente pana la finele acelui an ori 2021.

De asemenea, Razvan Negrisanu a confirmat in declaratia sa de interese de la preluarea functiei, sub semnatura privata, ca realizeaza venituri si din activitatile de „director, administrator si arhitect” de la firma RD Sign SRL din Timisoara, in care detine si calitatea de asociat.

In a treia zi de la depunerea juramantului ca primar al Timisoarei, pe data de 2 noiembrie 2020, primarul Dominic Fritz a semnat un referat de aprobare a unui proiect de Hotarare de Consiliu Local, privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – ”Modificare PUZ aprobat prin HCL 453 din 21 noiembrie 2017, strada Pictor Ioan Zaicu nr. 5 Timisoara”. Documentul face referire la dezvoltatorul unui proiect imobiliar, cu documentatie elaborata de SC RD Sign SRL, a lui Razvan Negrisanu. (Mara Ion)

Leave a Reply