Brigitte Sfat si Florin Pastrama, condamnati in dosarul mastilor contrafacute! Pretentiile caselor de moda Louis Vuitton, Gucci si Fendi, respinse

Brigitte Pastrama, fosta Szeifert, Sfat, Torj si Nastase, a fost condamnata, alaturi de sotul ei, Florin Pastrama, in dosarul mastilor contrafacute, care au fost comercializate in timpul pandemiei de coronavirus. In 2021, politistii au venit la usa celor doi, fiind acuzati de comercializarea de masti chirurgicale care au purtat insemnele unor case de moda cunoscute.


Pe numele lor a fost deschis un dosar penal, avand ca obiect „punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata” si au fost plasati sub control judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea au intocmit rechizitoriul, dupa incheierea unui acord de recunoastere cu cei doi soti, si au trimis dosarul in instanta.

Recent, Brigitte si Florin Pastrama au fost condamnati la plata unor amenzi penale, in cuantum de 4.000 de lei fiecare. Mai exact, fiecare dintre ei a primit cate 100 de zile de amenda penala, care au fost inmultite cu 40 de lei, suma corespunzatoare unei zile de amenda.

„Condamnare cu acord de recunoastere. Instanta condamna pe inculpata Pastrama Sanda – Brigitte, la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 4000 lei (ce a fost calculata prin inmultirea unui numar de 100 de zile-amenda cu suma de 40 lei corespunzatoare unei zile-amenda) pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare.

Instanta condamna pe inculpatul Pastrama Florin Adrian, la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 4.000 lei (ce a fost calculata prin inmultirea unui numar de 100 de zile-amenda cu suma de 40 lei corespunzatoare unei zile-amenda) pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare”, s-a aratat in decizia instantei.

In schimb, instanta a respins solicitarile de daune venite din partea Louis Vuitton Malletier, Guccio Gucci si Fendi.

„Respinge ca neintemeiate actiunile civile exercitate de catre partile civile LOUIS VUITTON MALLETIER, prin reprezentant legal S.C.A. Turcu&Turcu, GUCCIO GUCCI S.P.A, prin reprezentant legal C.A Frisch&Parteners si FENDI Romania, prin reprezentant legal S.C.A. Turcu&Turcu”, se mai mentioneaza in sentinta.

Sa mai spunem ca, de la inceputul acestui an, Brigitte si Florin Pastrama s-au mutat in Dubai. (V.E.)

Leave a Reply