Festivalul Inimilor continua, la Timisoara! In aceasta seara, pe scena din Parcul Rozelor, artisti din Brazilia, Columbia, Mexic, Coreea de Sud si din alte colturi ale lumii

Iubitorii de muzica si dans din Timisoara au parte de o noua seara de neuitat, astazi, de la ora 19, in Parcul Rozelor, unde se desfasoara o noua editie plina de culoare si energie a Festivalului Inimilor.


Invitatul special al serii este Baletul National “JOC” din Republica Moldova, dar sunt asteptati cu mare interes Grupul folcloric „Flor de Atalaia” din Brazilia, Ansamblul Fundatiei Culturale Folclorice din Columbia, Ansamblul coregrafic al Universitatii din Nuevo León din Mexic, Ansamblul coregrafic „Jaehyung”, Seul, Coreea de Sud, Grupul folcloric „Lavradeiras da Meadela” din Portugalia, Grupul „Jordan Academy Keltic Flair”, Irlanda de Nord, precum si alti artisti talentati din Ungaria, Ucraina, Bulgaria, Polonia, Georgia, Serbia si, in final, Ansamblul „Eszterlanc” din Timisoara.

Maine, duminica, 7 iulie, spectatorii sunt asteptati, din nou, de la ora 19, in Parcul Rozelor, pentru o noua intalnire cu ansamblurile si grupurile folclorice venite la Timisoara din toate colturile lumii, printre care si Ansamblul „Pusta Banatului”, Ansamblul „Banater Tanzgruppen” si Scoala de dans „Maria si Marius Ursu”, toate din Timisoara.

Tot maine, de la ora 11, sub titlul de scena „EX-Centrica”, vor avea loc scurte reprezentatii de coregrafie folclorica internationala in cartierele Timisoarei.

Seara trecuta a fost una spectaculoasa, oferind publicului momente de neuitat cu ansambluri de folclor din toata lumea. De asemenea, artistii locali, precum sibienii de la “Junii” si ansamblurile “Timisul” Tineret si “Mladost” au adus un plus de savoare prin performantele lor remarcabile.

Imaginile surprinse in cadrul festivalului demonstreaza frumusetea si valoarea folclorului autentic, aducand in prim-plan diversitatea culturala si pasiunea pentru traditie.

Festivalul Inimilor, ajuns la cea de-a XXXIII-a editie, este organizat anual de Casa de Cultura a Municipiului Timisoara si continua sa fie un punct de reper pentru promovarea folclorului si a diversitatii culturale.

Reamintim ca editia a 33–a editie a Festivalului Inimilor are loc intre 3 si 7 iulie 2024, in Parcul Rozelor din Timisoara. Festivalul aduce in oras 28 de ansambluri, din 14 tari: Ungaria, Serbia, Bulgaria, Brazilia, Columbia, Georgia, Irlanda, Polonia, Mexic, Coreea de Sud, Portugalia, Ucraina, Republica Moldova si Romania. (E.T.)

Leave a Reply