Halucinant! O fetita de 3 ani din Constanta a ajuns la spital, dupa ce a consumat dulciuri cu canabis la o petrecere

O fetita de 3 ani, dusa de mama ei la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta pentru ca prezenta stare de somnolenta, a iesit pozitiva cu privire la consumul de substante interzise.


„Este vorba despre un pacient minor, in varsta de 3 ani, care a fost internat in unitatea noastra, prin serviciul de urgenta. Cand a fost adus la spital, copilul prezenta stare de somnolenta. In urma testelor toxicologice, minorul a iesit pozitiv la substante interzise. Prin urmare a primit tratament de specialitate din partea echipei noastre medicale”, a declarat purtatorul de cuvant al SCJU Constanta, Crina Kibedi, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, copilul a fost externat dupa o zi de la spitalizare, starea acestuia de sanatate imbunatatindu-se semnificativ.

“Dupa mai bine de 24 de ore de spitalizare si monitorizare atenta, starea sa de sanatate s-a imbunatatit semnificativ, permitand externarea in conditii de siguranta”, a mai spus Kibedi.

Cadrele medicale au anuntat politistii, referitor la acest caz, fiind derulate cercetari.

Ce spune mama fetitei

Reprezentantii DGASPC au declarat pentru News.ro ca, potrivit relatarilor mamei fetitei, simptomele au aparut dupa ce a participat la o petrecere organizata cu prilejul deschiderii unui salon de infrumusetare, iar acolo copilul a mancat dulciuri.

Roxana Onea, reprezentant al DGASPC Constanta, a declarat ca mama fetitei a fost testata si a iesit negativ la consum de droguri si de alcool.

”Mama s-a prezentat cu fetita in dimineata zilei de 30 iunie la Unitatea de Primire Urgente. Fetita avea o stare de agitatie psihomotorie. Ea a declarat ca simptomele au aparut dupa ce a participat la o petrecere organizata cu prilejul deschiderii unui salon de infrumusetare, iar acolo fetita a mancat dulciuri. Ulterior a observat aceasta stare la fetita. Medicii au facut testul toxicologic si a iesit pozitiv la canabis. Mama a fost testata si nu a iesit pozitiv nici la droguri, nici la alcool”, a declarat Roxana Onea, pentru News.ro.

Ea a mentionat ca mama copilului este cetatean olandez, tatal, cetatean roman si locuiesc impreuna intr-o localitate din judetul Constanta.

Roxana Onea a mentionat ca o echipa a DGASPC a mers la locuinta familiei respective pentru a verifica conditiile de locuit.

”Noi astazi am deplasat echipa mobila la locuinta respectiva, sa verifice conditiile de locuit. Pare ca acolo se afla si bunica materna. In functie de ce vom constata in teren, vom vedea daca putem interveni cu diverse servicii, precum consiliere si informare a parintilor si eventuala o monitorizare din partea autoritatilor locale”, a precizat Roxana Onea. (V.E.)

 

Leave a Reply