Timisoara povestita, gustata si ascultata, la Berlin / Seara nemteasca dedicata orasului de pe Bega

 

Peste 150 de oameni de cultura, business, diplomatie si politica din Germania au fost invitatii Timisoarei, in 3 iulie 2024, si ai Ambasadei Romaniei la Berlin, intr-o seara dedicata orasului nostru, in tara care ne trimite an de an cei mai multi vizitatori straini.


Gazdele evenimentului au fost Excelenta Sa Adriana-Loreta Stanescu, ambasadorul Romaniei in Republica Federala Germania, si primarul Dominic Fritz, al carui discurs a descris Timisoara ca fiind un loc primitor pentru turism si atractiv pentru investitii, o veritabila poarta de intrare in Romania, un oras romanesc inovativ si orientat catre viitor.

Oaspetii s-au bucurat si de prezenta domnului Cristian Niculescu, directorul Institutului Cultural Roman de la Berlin, dar si a domnului Octavian Ursu, primarul roman al orasului german Görlitz.

Aroma evenimentului a fost data de preparatele restaurantelor timisorene membre in asociatia patronala HoReTim, in timp ce formatia de jazz VanDerCris condusa de talentatul muzician Horea Crisovan a interpretat compozitii originale, in ton cu nivelul evenimentului.

Discutiile animate, preparatele apetisante si ambianta placuta au starnit curiozitatea, iar un numar mare de invitati au cerut detalii de la organizatori despre conexiunile orasului si oferta sa turistica.

Seara timisoreana din capitala Germaniei a fost planificata si realizata cu succes de Organizatia de Management al Destinatiei Timisoara si Ambasada Romaniei in Republica Federala Germania, alaturi de Asociatia HORETIM si de Asociatie Timisoara Capitala Culturala 2023. (Organizatia de Management al Destinatiei Timisoara)

Leave a Reply