Directorul Finantelor Publice Giurgiu, retinut de procurorii DNA! A primit spaga peste 20.000 de euro pentru a “rezolva” doua dosare la Antifrauda Fiscala

Screenshot

Seful Administratiei Judetene a Finantelor Publice Giurgiu, Mihai Sebe, a fost retinut, joi, pentru trafic de influenta de catre procurorii DNA. Acesta ar fi cerut 30.000 de euro de la doi oameni de afaceri, pretinzand ca poate interveni pentru ca inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala sa nu aplice masuri in urma controalelor la firmele celor doi.


DNA a anuntat, joi seara, retinerea, pentru 24 de ore, incepand cu data de 04 iulie 2024, a suspectilor:

Sebe Mihai, sef al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Giurgiu, pentru comiterea a doua infractiuni de trafic de influenta,

P.S.I. si C.E., oameni de afaceri, pentru comiterea a cate unei infractiuni de cumparare de influenta.

„In perioada februarie – mai 2024, suspectul Sebe Mihai, in calitatea de mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar (martor in cauza), de la cei doi oameni de afaceri, cercetati in prezenta cauza, suma totala de 30.000 euro, pentru a-si trafica presupusa influenta pe care ar fi lasat sa se creada ca ar avea-o asupra unor functionarii publici din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala si ca-i va determina pe acestia sa nu dispuna masurile legale care se impuneau cu ocazia unor controale efectuate la societatile suspectilor P.S.I. si C.E”, a transmis DNA.

Procurorii precizeaza ca suspectul Sebe Mihai ar fi primit, prin acelasi intermediar, suma totala de 21.250 euro (15.000 euro de la suspectul P.S.I. si 6.250 euro de la suspectul C.E.).

Vineri, cele trei persoane urmeaza sa fie prezentate Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

DNA precizeaza ca, joi, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, au fost efectuate perchezitii domiciliare in 6 locatii situate pe raza judetului Giurgiu, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice. (V.E.)

Leave a Reply