Dosar penal in prima zi de Bacalaureat 2024, dupa ce subiectele la proba scrisa de Limba si literatura romana au fost divulgate pe internet

Politia Targu Jiu s-a sesizat, azi, cu privire la faptul ca, in jurul orei 9,20, in timpul sustinerii examenului de Bacalaureat 2024, la disciplina limba si literatura romana, in mediul online au aparut imagini in care sunt prezentate subiectele examenului, atribuite centrului de examinare constituit in cadrul Colegiului Tehnologic ”Ion Mincu”, din localitate, potrivit unui comunicat al institutiei.


Politistii au deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Reamintim ca si autoritatile din educatie au deschis o ancheta la centrul de examinare din Gorj nr. 2783, de unde s-au scurs subiectele la proba de limba romana de Bacalaureat 2024, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Gorj, Ionut Catrina, citat de Edupedu.ro.

Varianta de subiecte data la proba scrisa de Limba si literatura romana, la Bacalaureat 2024, a ajuns pe internet la putin timp dupa ora 9, ora la care subiectele au fost primite. Stirileprotv.ro a publicat fotografiile la ora 9:20, in conditiile in care elevii termina proba la ora 12:00. Centrul in cauza ar fi Liceul Tehnic Ion Mincu, potrivit surselor Edupedu.ro.

In documentele ce par a fi fost fotografiate cu o camera de corp, pe care cineva a incercat sa stearga indicativul centrului de examen si numele judetului, apar subiectele cu watermark „Gorj – 2783”.

“Oricum si daca prin absurd acel elev, pana sa se ajunga la el la sala respectiva sau in locul respectiv reuseste sa paraseasca incinta, cu siguranta va fi identificat in baza camerelor de supraveghere audio-video si va suporta consecintele“, purtatorul de cuvant al ISJ Gorj Ionut Catrina. (V.E.)

Leave a Reply