Universitatea de Vest din Timisoara se afla pe primul loc intre universitatile timisorene in evaluarea Best Global Universities Rankings 2024 si pe pozitia secunda la nivel national pentru domeniul Fizica

Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) este prezenta in topul Best Global Universities Rankings 2024 pe primul loc intre universitatile timisorene. In plus, UVT ocupa locul al saptelea in topul general la nivel national si se afla pe a doua pozitie la nivel national pentru domeniul Fizica. Topul este realizat de US News & World Report din Statele Unite ale Americii.


In topul general Best Global Universities Rankings, UVT se pozitioneaza pe locul 7 din 19 universitati ierarhizate din Romania, iar la nivel european ocupa pozitia 429, la nivel international ocupand locul 1205 din totalul celor 2460 de universitati ierarhizate in acest an, din 104 tari. In ceea de priveste domeniile stiintifice, domeniul Fizica din UVT s-a pozitionat pe locul 318 la nivel mondial, din 1000 de universitati care oferteaza programe de studii similare.

Indicatorii de performanta ai Best Global Universities Rankings – General sunt: reputatia mondiala (12.5%), reputatia regionala (12.5%), numarul publicatiilor (10%), numarul cartilor (2.5%), numarul conferintelor (2.5%), impactul normalizat al citarilor (10%), numarul total de citari (7.5%), numarul de publicatii regasite in topul celor mai citate 10% publicatii (12.5%), procentul publicatiilor regasite in topul celor mai citate 10% publicatii (10%), procentul publicatiilor cu colaborare internationala raportat la totalul pe tara (5%), procentul publicatiilor cu colaborare internationala al institutiei (5%), numarul de lucrari citate regasite in topul celor mai citate 1% lucrari in domeniul de referinta (5%), procentul publicatiilor regasite in topul celor mai citate 1% lucrari (5%).

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Rezultatele oferite de evaluarea Topului Best Global Universities Subject Rankings 2024 certifica valoarea UVT, reflectand performanta cercetarii universitatilor in 47 de domenii de studii. Ierarhia are la baza analiza datelor bibliometrice din perioada 2019-2023, extrase din baza de date Web of Science, o platforma web care acopera peste 21.100 din cele mai influente si mai importante reviste stiintifice din intreaga lume in domeniile: stiinte, stiinte sociale, arte si stiinte umaniste. Rezultatele ne onoreaza si ne obliga pe mai departe, pentru ca UVT sa avanseze in Spatiul European al Educatiei si Cercetarii.”

Best Global Universities Rankings este o clasificare realizata de US News & World Report din SUA ca raspuns la dorinta tot mai mare a tinerilor americani de a se inscrie la programe de studii ale universitatilor din afara tarii si ofera un ranking al universitatilor de top din lume in scopul de a-i ghida in alegerea celor mai potrivite. Clasificarea este realizata cu sprijinul Clarivate Analytics si a fost publicata pentru prima data in anul 2015.

Informatii suplimentare pot fi regasite AICI.

(Universitatea de Vest din Timisoara, Horea Bacanu)

 

Leave a Reply