Lista scolilor din Timis care sunt eligibile pentru finantari PNRR, in cadrul apelului de proiecte „Schema de granturi pentru Programul National de Reducere a Abandonului Scolar”, runda a II-a (iulie 2024)

Ministerul Educatiei, in calitate de coordonator de reforme si investitii finantate prin Planul National de Reforma si Rezilienta (PNRR), a lansat in aceasta saptamana apelul de proiecte „Schema de granturi PNRAS – Runda a II-a (seria a III-a)”, finantat prin Planul National de Redresare si Rezilienta – Componenta C15: Educatie. Apelul de proiecte care are ca obiectiv major urmarit sa previna si sa reduca abandonul scolar.


In cadrul listei de scoli eligibile la nivel national pentru aceste investitii prin PNRR, se afla si opt unitati scolare eligibile din judetul Timis – din zone de risc aflate in Timisoara, Lugoj, Buzias, Criciova, Foeni, Moravita, Topolovatu Mare si Victor Vlad Delamarina.

Prin proiectele finantate, scolile pot obtine granturi pentru prevenirea si reducerea abandonului scolar la nivel gimnazial, imbunatatirea rezultatelor obtinute de elevi la evaluarea nationala de clasa a VIII-a, precum si pentru imbunatatirea tranzitiei de la invatamantul secundar inferior la cel superior.

Scolile eligibile pot aplica in nume propriu sau prin intermediul autoritatilor publice locale in vederea cresterii accesului si participarii grupurilor dezavantajate la educatie si pentru consolidarea competentelor, pentru educatie remediala si pentru accelerarea invatarii.

Alocarea financiara totala a prezentului apel de proiecte este de 105 milioane de euro, fara TVA, la nivel national. Cererile de finantare se vor depune exclusiv online, prin platforma web dedicata, pana la data de 31 iulie 2024. Platforma va fi accesibila pentru depunerea proiectelor incepand cu data de 9 iulie.

Chiar daca Timisul se afla in topul national al salariilor medii pe judete (conform INS, 5.680 de lei) si este ceracterizat de indicatori superiori ai calitatii vietii, chiar si aici se regasesc cartiere, arii zonale ori chiar localitati ce prezinta riscuri ridicate de abandon scolar. PNL Timis incurajeaza autoritatile locale, reteaua scolara si responsabilii din sistemul de invatamant judetean sa coopereze si sa propuna proiecte in cadrul acestei noi runde din cadrul „Schemei de granturi pentru Programul National de Reducere a Abandonului Scolar”, pentru a contribui la reducerea cazurilor de abandon scolar asociate zonelor de risc. (PNL Timis)

Foto: arhiva

Leave a Reply