Primark va deschide cel de-al treilea magazin din Romania, in Iulius Town Timisoara, la 27 august (P)

Primark, retailerul international de moda, a anuntat, astazi, data deschiderii celui de-al treilea magazin din Romania. Acesta va fi primul magazin Primark din partea de vest a tarii, situat in proiectul mixt Iulius Town Timisoara.


Primark Timisoara se va deschide pentru clienti miercuri, 7 august, la ora 10, in plin sezon estival si chiar inainte de sezonul aglomerat al inceperii scolii din toamna.

Aceasta deschidere vine la un an si jumatate dupa ce retailerul a intrat in Romania cu primele doua magazine in Bucuresti. Inaugurarea marcheaza un moment important pentru Primark, retailerul continuandu-si planurile ambitioase de extindere in Europa Centrala si de Est.

Noul magazin va crea peste 150 de locuri de munca pentru economia locala din Timisoara, mai multe posturi part-time si cu norma intreaga fiind inca disponibile. Printre oportunitatile de angajare se afla roluri de asistent de retail, precum si alte posturi de conducere. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Primark Timisoara se va intinde pe o suprafata de 3.200 de metri patrati la primul etaj al centrului comercial, oferind clientilor cele mai recente tendinte in materie de moda, precum si produse esentiale de zi cu zi in materie de imbracaminte pentru femei, barbati, copii, frumusete si articole pentru casa.

De asemenea, magazinul va comercialza si produse sub marca Primark Cares, in continua crestere. Primark se angajeaza sa ofere imbracaminte mai durabila la preturi accesibile pentru toata lumea. In prezent, 55% din hainele Primark sunt realizate folosind materiale reciclate sau materiale provenite din surse sustenabile, iar retailerul s-a angajat sa atinga pragul de 100% pana in 2030.

Maciej Podwojski, Director ECE, Primark, a declarat: „Suntem incantati sa anuntam ca in aceasta vara vom intampina primii clienti in Primark Timisoara. Este o etapa importanta in planurile noastre de extindere in ECE si o inaugurare mult-asteptata pentru Romania.

Stim ca multi locuitori din zona Timisoarei au descoperit deja brandul nostru in urma calatoriilor in strainatate sau, mai recent, in capitala si ne bucura ca aceasta inaugurare va aduce brandul Primark mai aproape de ei. De asemenea, astept cu nerabdare sa ne marim echipa Primark din Romania.”

Oana Diaconescu, Head of Leasing IULIUS a precizat: „Primark este unul dintre brandurile populare pe care clientii nostri il asteptau de multa vreme si ne bucuram ca, peste putin timp, vom putea sa ii uram, in sfarsit, bun venit in Iulius Town Timisoara! Este o premiera valoroasa pentru portofoliul IULIUS si suntem mandri ca Primark a ales proiectul nostru mixt din vestul tarii pentru inaugurarea primului sau magazin din afara Capitalei.”

Europa Centrala si de Est (ECE) este o regiune de crestere importanta pentru Primark. Retailerul a deschis recent primul magazin in Ungaria, care este cea de-a sasea piata a Primark in Europa Centrala si de Est (ECE), unde opereaza in prezent 13 magazine. Pe langa Timisoara, Primark va mai deschide alte doua magazine in regiune in cursul acestui an, cu locatii in Bydgoszcz, Polonia, si o a doua locatie in Praga, Republica Ceha.


Despre Primark   

Primark este un retailer de moda international cu peste 80.000 de colegi in 17 tari din Europa si SUA. Infiintat in Irlanda in 1969 sub marca Penneys, Primark isi propune sa ofere optiuni accesibile pentru fiecare, de la articole de baza de calitate superioara la stiluri unicat pentru femei, barbati si copii, precum si produse de frumusete, articole pentru casa si accesorii. Din dorinta de a crea experiente retail extraordinare, Primark detine peste 440 de magazine la nivel global si continua sa se extinda cu obiectivul de a ajunge la un numar de 530 de magazine pana la sfarsitul anului 2026.

Primark face eforturi pentru a oferi moda mai durabila tuturor prin strategia Primark Cares, un program multianual care se concentreaza pe prelungirea ciclului de viata al hainelor, pe protejarea vietii pe planeta si pe sustinerea mijloacelor de trai ale oamenilor care confectioneaza hainele Primark. In cadrul acestei strategii, Primark a dezvaluit noua angajamente pe care isi propune sa le indeplineasca pana in 2030. Aceste angajamente includ fabricarea tuturor articolelor de imbracaminte din materiale reciclate sau din materiale provenite din surse mai durabile pana in 2030, reducerea la jumatate a emisiilor de dioxid de carbon in intregul sau lant valoric si asigurarea unui salariu decent lucratorilor din lantul de aprovizionare. Mai multe informatii pot fi gasite aici: www.primark.com/en-gb/primark-cares.

Despre Iulius Town

Iulius Town Timisoara reprezinta al doilea proiect mixt de regenerare urbana dezvoltat de catre compania IULIUS, dupa Palas Iasi. Inaugurat in 2019, in urma unei investitii de 442 de milioane de euro a IULIUS si Atterbury Europe, proiectul a dat o noua viata Timisoarei, atragand unele dintre cele mai mari companii internationale in hub-ul de afaceri.

102,000 mp – cea mai mare suprafata de retail din afara Bucurestiului.

450 magazine, cafenele si restaurante tematice.

12 sali de cinema si primul concept de cinema VIP (cina si film, all inclusive) in afara Capitalei.

Centru de fitness cu piscina semi-olimpica.

Gradinita si scoala primara.

Parc cu carusel venetian si lac.

4 cladiri office premium 82.000 mp, 50 companii multinationale si 9.500 angajati.

3 sali de evenimente.

(Consuela Dobos | specialist Marketing)

 

 

Leave a Reply