Ilie Sarbu, AUR Timis: “Turnul de Apa din cartierul Fabric nu mai apartine cuiva, in acest moment”

Ilie Sarbu, fost fotoreporter in presa locala, a candidat la postul de primar din partea AUR si a reusit sa castige un mandat de consilier. El trage un semnal de alarma in ceea ce priveste situatia juridica a Turnului de apa din cartierul Fabric.


„De data aceasta, o problema spinoasa a urbei noastre este recuperarea patrimoniului nostru de la clanurile prezente. Turnul de Apa din cartierul Fabric nu mai apartine cuiva, in acest moment. Procedurile de recuperare au fost demarate inca din anul 2021 insa Directia de Patrimoniu nu isi face treaba. Conform legislatiei in vigoare atat Primaria Timisoara cat si Societatea 1 iunie (care administra acest turn de apa) trebuiau sa completeze formularul P4000 pe perioada folosintei constructiei.

In cei 34 de ani nu a existat vreun interes pentru a recupera patrimoniul nostru. Fabrica 1 iunie a intrat in insolventa dupa ani de folosinta a turnului de apa iar acum este al nimanui. Asemeni SAD urilor, terenurilor care sunt lasate de izbeliste, avem nenumarate astfel de cazuri in orasul nostru. Este un semnal de alarma pe care il trag organelor competente care ar trebui sa se autosesizeze”, a spus Ilie „de la Primarie”! (AUR Timis, Patricia Marcut)

Leave a Reply