Business Days, la Timisoara: Transferul de leadership spre noile generatii, cu Maxagro “material didactic” (P)

Business Days Timisoara – un eveniment de anvergura, cu peste 500 de participanti din industriile IT&C, tehnologie, industria medicala & pharma, automotive, productie, retail, telecomunicatii, HORECA, stomatologie, financiar-bancar, energie, agri-business, FMCG, eCommerce – a pus pe masa discutiilor o interesanta tema: „Transferul de leadership intre generatii”.


Dupa 30 de ani de la aparitia proprietatii private, in Romania a inceput un amplu si tot mai prezent proces de tranfer intre generatii.

„Avem aici trei familii, trei companii in care parintii si copiii se implica in business. Agricultura – prin grupul Maxagro, curierat rapid – prin Fan Curier, si instalatii electrice si automatizari in industrie – prin Eltrex Timisoara sunt domeniile prezente si despre care vom afla detaliile transferului de leadership”, a spus Dan Berinde, moderator al discutiilor.

Cu o vechime de 31 de ani, grupul Maxagro se ocupa de agricultura si s-a dezvoltat cu divizii de zootehnie, utilaje si, mai recent, drumuri.

Alexandra Zifceak, manager in cadrul grupului, se implica in toate activitatile acestuia, de peste cinci ani. „Mi-am dorit din toata inima sa ma implic, sunt foarte implicata in afaceri pentru ca noi suntem foarte familisti. M-am integrat printre colegi treptat, dar a contat sa fie si tata acolo. Si tot timpul am vrut sa demonstrez ca stiu si ca nu sunt acolo pentru ca e el. Invatand tot timpul mai gresim, dar suntem ajutati sa mergem”, a spus Alexandra Zifceak.

Impreuna in cadrul aceluiasi eveniment s-au aflat si Daiana Zifceak si Andreea Zifceak, ambele manageri Maxagro care, alaturi de Ovidiu Toader, antrenor de antreprenori, au vorbit celor prezenti despre „Productivitate si eficienta in agricultura”.

Panelul a fost coordonat de prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul Universitatii de Stiintele Vietii „Regele Mihai I” Timisoara. De altfel, viziunea si intentiile de dezvoltare ale ambelor institutii prezente la Business Days – Maxagro si USV „Regele Mihai I” – se intalnesc in domeniul agriculturii rurale, al cercetarii si practicii, ceea ce a creat deja premisele unei apropiate colaborari inter-institutionale, pe toate palierele.

In perioada 17-18 iunie a avut loc evenimentul Timisoara Business Days 2024. „Ne-am bucurat de un public format din antreprenori, directori generali, directori executivi, directori de departament, middle manageri, investitori, specialisti, consultanti, start-up-uri”, a precizat si Codruta Nicolescu, organizator al evenimentului Business Days. (I.P.)

Leave a Reply