AQUATIM: Apa din retea nu este pentru udatul gradinilor! (P)

In conditiile in care si vara aceasta se anunta a fi una secetoasa si caniculara, Aquatim S.A. lanseaza inca o data un apel catre consumatori sa evite utilizarea apei potabile din retea pentru udatul gradinilor.


Acest mesaj nu este o noutate, compania atragand si pana acum atentia ca sistemul de aprovizionare cu apa a fost dimensionat doar pentru consumul menajer al populatiei.

Astfel, folosirea de catre unii utilizatori a apei potabile in alte scopuri poate provoca probleme in alimentarea celorlalti clienti din retea.

Iar daca, urmare a secetei, s-ar ajunge si la o reducere a debitelor de apa ale sursei, ar putea interveni restrictii in distributie. Intr-o asemenea situatie de criza, utilizarea apei potabile pentru udatul gradinilor sau a spatiilor verzi constituie contraventie si se sanctioneaza conform legii.

Pentru posesorii de gradini exista insa si solutii la indemana, pe care Aquatim S.A. le recomanda. Una e instalarea in gospodarie a unor bazine de captare a apei de ploaie si folosirea acesteia. O alta e forarea de puturi de mica adancime. Ca exemplu, folosind o pompa actionata de un motor de 1 kW, costul cu energia electrica folosita pentru 1 mc de apa extrasa e de sapte ori mai mic decat costul unui mc de apa potabila.

Din pacate, de-a lungul timpului s-au depistat insa si cazuri in care unii utilizatori au apelat la o metoda necinstita, incercand sa ocoleasca contorul societatii pentru a nu inregistra consumul real de apa potabila. Dincolo de disconfortul creat altor consumatori din acea retea, reprezentantii Aquatim S.A. reamintesc ca o asemenea interventie constituie infractiune si se pedepseste conform legii. (Aquatim, Serviciul Comunicare si Marketing)

CALL-CENTER/ DISPECERAT: 0356 914, program 24/7

 

Leave a Reply