Spaga de 30.000 de euro pentru interventii pe langa un primar! Traficant de influenta arestat preventiv in urma unui flagrant

Ofiterii de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie, la delegarea si sub coordonarea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Iasi, au participat, la data de 17 iunie 2024, la realizarea unei actiuni de prindere in flagrant a unei persoane, fara calitate speciala, care a primit o prima transa, in cuantum de 30.000 euro, din suma pretinsa initial, sustinand ca ar putea sa intervina pe langa edilul unei comune din judetul Iasi pentru a obtine o concesiune.


Ulterior actiunii de flagrant, procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a inculpatului pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta.

In cauza, procurorii au retinut faptul ca exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 18 mai – 17 iunie 2024, inculpatul, direct sau prin intermediar, ar fi pretins de la o persoana (martor in cauza) suma de 90.000 euro, ulterior aceasta fiind diminuata la 80.000 euro, pentru a-si trafica presupusa influenta pe care ar fi lasat sa se creada ca ar avea-o asupra primarului unei comune de pe raza judetului Iasi si ca-l va determina pe acesta sa-i concesioneze martorului o suprafata de teren in vederea edificarii unui abator / ferma de animale.

De asemenea, inculpatul i-ar mai fi promis persoanei respective ca-i va determina pe functionarii unor institutii publice cu atributii de avizare, autorizare si control sa indeplineasca/sa urgenteze acte ce intrau in atributiile de serviciu in scopul emiterii autorizatiilor necesare realizarii obiectivului mentionat mai sus.

La data de 18 iunie 2024, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Iasi, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, magistratii admitand propunerea procurorilor.

In cauza se beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie si din partea Brigazii de Operatiuni Speciale Iasi.

(DGA, Biroul Informare si Relatii Publice)

Leave a Reply