Cine este bucovineanul sustinut de Grindeanu, care l-a invins pe baronul liberal Gheorghe Flutur si va fi noul presedinte al CJ Suceava

Una dintre cele mai mari surprize la alegerile locale din 9 iunie a fost reprezentata de Suceava. Gheorghe Flutur, politician cu vechime si lider marcant din PNL, a fost nevoit sa se recunoasca invins la scor de catre candidatul PSD Gheorghe Soldan, care va implini 33 de ani peste cateva zile.


Dupa numararea voturilor in aproape 95% dintre sectiile de votare, Soldan, care l-a avut ca agent electoral pe Sorin Grindeanu, prim vicepresedintele PSD, avea deja un avantaj clar, de circa 7.000 de voturi.

Astfel ca, inca de luni dimineata, intr-o postare pe retelele sociale, contracandidatul sau, Gheorghe Flutur, si-a recunoscut infrangerea.

”Alegatorii au intotdeauna dreptate! Avand in vedere rezultatele care se prefigureaza la presedintia Consiliului Judetean Suceava, doresc sa felicit castigatorul si sa multumesc sucevenilor care m-au votat pe mine si echipa mea. Urez succes noii echipe si sper in dezvoltarea in continuare a judetului Suceava”, a fost mesajul lui Gheorghe Flutur.

Soldan s-a nascut pe 18 iunie 1991, in inima Bucovinei, la Cajvana, la 36 de kilometri de Suceava. A facut liceul si facultatea in Suceava si are un masterat in Globalizare si Diplomatie Economica.

A devenit membru PSD inca din 2008, cand era elev de liceu. Apoi, dupa cum chiar el o spune, ”de Ia un simplu membru, am ajuns presedinte al Ligii Elevilor, iar apoi, pe rand, presedinte al Ligii Studentilor si al Organizatiei de Tineret a PSD Suceava”, pentru ca in 2020 sa fie ales deputat, fiind cel mai tanar reprezentant al Sucevei din aceasta postura.

In Parlament, Gheorghe Soldan a avut 98 de initiative legislative, dintre care zeci au devenit legi.

Gheorghe Soldan s-a inscris in competitia electorala decis sa produca schimbarea, fiind vorba despre un judet care se confrunta cu cele mai putine locuri de munca, raportat la numarul de locuitori, printre cele mai mici salarii din Romania, cei mai multi copii cu parinti plecati la munca in strainatate, sute de kilometri de drumuri neasfaltate, ultimul loc la fonduri europene atrase de Consiliul Judetean.

Am muncit inca din facultate, chiar si in strainatate in unele veri. Stiu cum este sa fii departe de cei dragi, precum miile de suceveni care sunt astazi plecati la munca in strainatate. Printre ei, inclusiv singurul meu frate, cu facultate si master, nevoit sa plece peste hotare pentru un viitor mai bun. Cunosc si cum este sa lucrezi in sectorul privat si sa ai responsabilitatea unor salarii si taxe pe care sa le platesti in fiecare luna. Vom fi in aceeasi echipa si vom implementa proiecte majore pentru dezvoltarea judetului.

De la constructia autostrazii Pascani – Suceava – Siret, la asfaltarea tuturor drumurilor judetene, la construirea variantelor ocolitoare ale localitatilor Gura Humorului, Falticeni, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei si  Siret pana la dezvoltarea municipiilor si oraselor, atragerea investitorilor si crearea de noi locuri de munca bine platite”, a fost mesajul sau catre alegatori. (Mara Ion)

Sursa: antena3.ro

Leave a Reply