Primaria Timisoara lanseaza campania de combatere si distrugere a ambroziei / Amenzi de pana la 5.000 de lei pentru proprietarii de terenuri lasate in paragina

Primaria Timisoara a inceput actiunile preventive de combatere si distrugere a ambroziei, demarand campania de constientizare cu privire la efectele negative ale acestei plante asupra sanatatii populatiei. In cadrul campaniei, Politia Locala a desfasurat deja actiuni de verificare si identificare a terenurilor infestate cu ambrozie si va trimite somatiile aferente celor 362 de proprietari care au fost gasiti cu nereguli.


Astfel, pana la data de 30 iunie 2024, acestia beneficiaza de timpul necesar in vederea distrugerii ambroziei de pe terenurile aflate in proprietatea personala.

Conform Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia si ale art. 7 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018, obligatia proprietarilor de terenuri este de prevenire, combatere si distrugere a buruienii. Acestea se pot realiza prin cosire repetata, distrugere cu unelte agricole, smulgere, in cazul unor suprafete izolate sau erbicidare, dupa caz.

Persoanele fizice si juridice (proprietari sau detinatori de terenuri, administratori ai drumurilor publice, cailor ferate, cursurilor de apa, lacurilor, sistemelor de irigatii si ai bazinelor piscicole) au obligatia de a efectua lucrari de combatere a ambroziei.

Daca nu isi indeplinesc aceasta obligatie legala, se vor emite avertismente, iar ulterior se vor aplica sanctiuni cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei, in cazul persoanelor fizice si amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei in cazul persoanelor juridice. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply