Derapaj homofob al judecatoarei Adriana Stoicescu, dupa ce Dominic Fritz a obtinut un nou mandat de primar al Timisoarei

Judecatoarea Adriana Stoicescu, de la Curtea de Apel Timisoara, a trecut peste obligatia de rezerva impusa magistratilor prin statutul profesiei si a reactionat dur, dupa ce Dominic Fritz a castigat un nou mandat de primar al Timisoarei.


In conditiile in care magistratul a criticat deseori evenimentele dedicate comunitatii LGBT, finantate din bugetul local, mesajul postat dupa alegerile locale poate fi citit in semantica unei homofobii aflate in stare latenta

„Buna dimineata din Gaysoara! Sa avem o saptamana plina de curcubeu si lupte cu “dujmani” imaginari! Cine pleaca ultimul sa stinga lumina ca sa salveze planeta si sa dezlege bichonu’…”, a este mesajul Adrianei Stoicescu de pe Facebook, mesaj care a starnit zeci de comentarii.

“E de observat ca alegerile astea nu au fost despre orientari sexuale, postul tau schimba numele unui oraș in Gaysoara, dar esti iritata de cei care fac obsesie din orientarea sexuala. Postarea ta are vreo legatura cu alegerile sau e doar mesajul homofobic periodic?”, intreaba Cornel Carausu, unul dintre admiratorii magistratului banatean.

„O sa repet pana o sa pricepi: nu sunt homofoba. Dar fac alergie la a mi se baga pe gat o ideologie, un comportament, o stare. Iar a face din orientare sexuala o obsesie ce trebuie ostentativ afisata, ei bine asta ma irita. In rest, va iubesc pe tine si Bogdan, ca intotdeauna”, raspunde Adriana Stoicescu.

„Neingradirea alegerii preferintelor sexuale si optiunea pentru si un anumit cult, sau pentru a nu crede in existenta unei divinitati, sunt libertati fundamentale in sistemul democratic de tip occidental.

Optiune de a afirma cu tambalau pe strada preferintele sexuale este penibila si asta nu o spun eu crestinul, o spune orice om cu un minim de decenta”, si-a exprimat solidaritatea cu cele scrise de judecatoare si Iancu Radomir-Gherman.

Reamintim ca Asociatia Identity.Education este una dintre organizatiile favorizate de USR-stii din Timisoara, catre care s-au dirijat finantari de sute de mii de lei, prin Centrul de Proiecte al Primariei Timisoara. De altfel, in campania electorala, membrii comunitatii LGBT au declarat ca il sustin pe Fritz pentru inca un mandat.

Potrivit Ziua de Vest, anul aceste, in cadrul programului Legacy Timisoara 2023, asociatia a primit peste 210.000 de lei, pentru actiunea “Cronici comunitare”, in detrimentul unor evenimente de anvergura si prestanta cum printre care Timisoara Jazz Festival 2024, La UVT, Cultura este Capitala 2024 si Timitoara “Guitar Friendly School”. (E.T.)

One thought on “Derapaj homofob al judecatoarei Adriana Stoicescu, dupa ce Dominic Fritz a obtinut un nou mandat de primar al Timisoarei

  1. Nu este nici un derapaj , fețișoarele lor , Friți , Rubi at Company , spun totul .

Leave a Reply