Dealeri de droguri cunoscuti pe raza judetelor Timis si Arad, saltati de procurorii DIICOT chiar in momentul in care vindeau un kilogram de „cristal”

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus, la data de 11.06. 2024, retinerea a 4 inculpati, cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de droguri de mare risc.


Din probatoriul administrat in cauza a reiesit faptul ca, in perioada aprilie – iunie 2024,  inculpatii au detinut si comercializat, in mod repetat, diferite cantitati de droguri de mare risc catre consumatori de pe raza judetelor Timis si Arad.

In seara de 10.06.2024,  doi dintre acestia au fost prinsi in flagrant pe raza municipiului Arad in timp ce comercializau, pentru suma de 42.000 lei, cantitatea de aproximativ 1 kilogram de drog de mare risc (avand in compozitie  3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal si 4-MMC), achizitionata anterior de la un coinculpat in cauza.

In urma perchezitiei domiciliare efectuate au fost identificate si ridicate  mai multe pungi continand cantitatea de aproximativ 3 kilograme drog de mare risc (MDMA), precum si alte mijloace de proba.

Astazi, a fost sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis cu propunerea de arestare preventiva a inculpatilor, pentru o perioada de 30 de zile.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul politistilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad, Inspectoratului de Politie Judetean Arad, precum si al jandarmilor din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timisoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Tehnic si de Criminalistica din cadrul D.I.I.C.O.T si  Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana. (V.E.)

Leave a Reply