Prezenta la vot de peste 200 % intr-o localitate din Timis! Pe listele suplimentare si urna mobila, de doua ori mai multe voturi decat pe listele permanente

Satul Dobresti, din judetul Timis, locul in care s-a nascut Patriarhului Romaniei, Prea Fericitul Daniel, a inregistrat o prezenta la urne de 202,77 %. De altfel, flotantii au facut legea in micul satuc din comuna Bara si la alegerile din 2016, cand prezenta la vot a fost de 174 %.


Pana la ora 18.00, au votat 73 de alegatori, dintre care 26 de pe listele permanente, 46 pe suplimentare si o urna mobila.

Pe listele permanente sunt inscrise 36 de persoane cu drept de vot, din care 21 isi exprimasera optiunea electorala la primele ore. Alte 37 de persoane au votat pe listele suplimentare, dupa ce si-au facut viza de flotant in localitatea in care s-a nascut Prea Fericitul Daniel.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, si-a exprimat votul la Sectia de votare nr. 661 din Capitala, in cadrul Scolii Gimnaziale „Ienachita Vacarescu”, in timpul alegerilor europarlamentare si locale din 2024.

Patriarhul BOR a oferit iconite celor prezenti in sectia de votare, marcand astfel importanta participarii la procesul democratic.

Pe 9 iunie, romanii isi aleg reprezentantii in Parlamentul European pentru urmatorii cinci ani, iar in acelasi timp au loc si alegerile locale. Sectiile de votare au fost deschise pana la ora 22. (M.I.)

Leave a Reply