Toate scolile si gradinitele din Timisoara vor fi dotate cu echipamente IT. Licitatia de peste 17 milioane de euro, lansata de Primarie

Primarul Dominic Fritz a semnat, in vara anului 2023, un contract de finantare cu bani europeni, in valoare de 17,5 milioane de euro, pentru dotarea tuturor scolilor si gradinitelor din Timisoara cu mobilier, echipamente IT sau specifice profilului de studiu.


Acum, Primaria Municipiului Timisoara a publicat anuntul de intentie pentru achizitionarea si dotarea cu echipamente informatice a 1.275 de sali de clasa, unde invata aproximativ 40.000 de elevi. Este cea mare sustinere financiara din ultimele decenii pe care educatia din Timisoara o primeste din partea administratiei locale.

„Toti copiii – de la gradinita la liceu – vor beneficia de clase moderne. Procedura de achizitie a mobilierului e in derulare si acum o pornim pe cea pentru echipamente IT. Toate aceste modernizari ale conditiilor in care invata copiii nostri sunt posibile datorita unei finantari europene record pe care am castigat-o anul trecut. Fara bani europeni, dezvoltarea Timisoarei ar fi mult incetinita si ingreunata”, a spus primarul Dominic Fritz.

Data estimata pentru publicarea anuntului de participare este 12.06.2024, iar data prevazuta pentru inceperea procedurilor de atribuire este 15.07.2024. Anuntul de intentie poate fi accesat la urmatorul link: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/pi-notice/view/v2/100063349

Proiectul urmareste sa asigure accesul elevilor la tehnologii moderne si resurse digitale, contribuind astfel la modernizarea actului educational si la reducerea inegalitatilor de sanse, prin asigurarea resurselor educationale de calitate in toate scolile din oras.

Toti elevii din scolile timisorene vor beneficia de acces la tehnologie moderna prin dotarea cabinetelor de informatica cu noi calculatoare, laboratoare de stiinte nou utilate si sali de clasa dotate cu echipamente didactice care vor ajuta la diversificarea metodelor de predare si invatare.

Finantarea vizeaza dotarea cu echipamente IT pentru laboratoarelor de informatica a unitatilor de invatamant; utilarea cu echipamente TIC pentru organizarea in mediul virtual a salilor de clasa la nivel prescolar, gimnazial si liceal, dar si dotarea cu echipamente digitale a laboratoarelor de stiinte si a cabinetelor scolare si psihopedagogice a 60 de unitati de invatamant cu personalitate juridica, a unitatilor de invatamant arondate acestora si a 3 unitati conexe (Clubul Sportiv Scolar Bega, Clubul Sportiv Scolar nr. 1 si Palatul Copiiilor). Lista de scoli cuprinde aproape in integralitate invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal din Timisoara. Sunt vizate peste 80% din salile de clasa din oras, restul de 20% fiind sali care au beneficiat de dotari in ultimii 5 ani.

Valoarea contractului pentru materiale didactice si echipamente digitale a unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe din Municipiul Timisoara se ridica la 33.580.908 RON (fara TVA inclus).

Valoarea totala a proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale a unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe din Municipiul Timisoara”, cod F-PNRR-Dotari-2023-6681, este de 86.339.577 lei (TVA inclus). Din suma totala, 72.554.266 lei sunt obtinuti prin finantare europeana si 13.785.310 lei, valoare TVA acoperita prin bugetul de stat. Sursa de finantare este Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), Componenta C15: Educatie. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

 

Leave a Reply