STPT: Dupa o asteptare de sapte ani, tramvaiul 5 revine pe traseu, pe linie dubla, pe Calea Bogdanestilor din Timisoara

Dupa largirea soselei la patru benzi, amenajarea unei linii duble de tramvai, trotuare, piste de biciclete si spatiu verde, proiectul Primariei Timisoara de modernizare a Caii Bogdanestilor a ajuns in etapa reluarii circulatiei tramvaielor. De astazi, tramvaiul 5 revine pe traseu din Ronat pana la statia Meteo – Padurea Verde, la 7 ani de cand a fost scos de pe traseu.


„Tramvaiul 5 e din nou pe linii dupa o asteptare de 7 ani. Reconectam Ronatul cu capatul celalalt al orasului, cu tramvaiul. Sunt increzator ca tot mai multi timisoreni vor alege deplasarea cu tramvaiul, avand in vedere ca avem conditii de calatorie mult, mult mai bune: tramvaie noi, infrastructura noua, statii de asteptare accesibile tuturor.

Lucrarile nu s-au terminat, continuam la Solventul. In viitor, linia de tramvai va continua prin pasajul si podul de la Solventul pana la depoul din Dambovita si va conecta si mai bine zona Ronat-Blascovici de oras”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Astazi, la ora 18:00, trei tramvaie vor pleca din bucla de pe Calea Bogdanestilor, pe traseul Bogdanestilor – Cetatii – bucla Torontalului, dupa care vor parcurge traseul normal.

Intrucat lucrarile de modernizare a bulevardului nu au fost inca receptionate, iar constructorul mai executa retusuri, intr-o prima etapa, de luni pana vineri, intre orele 9:30 si 15:30, traseul liniei 5 va fi deviat de la intersectia Bogdanestilor – Cetatii, spre bucla de pe Calea Torontalului. In restul zilei dar si in zilele de sambata si duminica, nu se va circula deviat. Totodata, pana la receptionare, linia 5 tramvaie este dublata de linia 5 autobuze, care isi pastreaza programul si traseul.

Statiile liniei 5 tramvaie sunt urmatoarele:

Tur:

  1. M. Guttenbrunn (Ronat); Madona; G. Alexandrescu; A. Lapusneanu; Macilor; Balta Verde; Mendeleev; Circumvalatiunii (Brediceanu); Piata 700; Piata Libertatii; Hotel Continental (Bega); Prefectura; 3 August 1919 (Parcul Regina Maria – Poporului); Piata Traian; Printul Turcesc; Piata Sarmizegetusa; Lalelelor; Piata V. Economu (Modern); Spitalul Victor Babes; Statia Meteo.

Retur:

Statia Meteo; U.M.T.; Politia Locala; Gara de Est; Piata Badea Cartan; Piata Traian; 3 August 1919 (Parcul Regina Maria – Poporului); Prefectura; Hotel Continental (BNR); Piata Libertatii; Piata 700; Circumvalatiunii (Brediceanu); Mendeleev; Balta Verde; Macilor; A. Lapusneanu; G. Alexandrescu; Madona; A. M. Guttenbrunn (Ronat).

Valoarea totala a investitiei de pe Calea Bogdanestilor este de aproape 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei reprezinta fonduri europene nerambursabile, iar restul sumei provine de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD). (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply