Panourile cu mesajul ”Un ostas in slujba tarii” ale generalului (r) Nicolae Ciuca nu vor fi interzise la Timisoara! BEJ Timis a admis contestatia PNL

Biroul Electoral Judetean Timis a admis contestatia depusa de PNL, privind o decizie a Biroului Electoral Timisoara prin care s-a dispus inlaturarea panourilor cu Nicolae Ciuca, alaturi de textul ”Un ostas in slujba tarii”, astfel ca aceste panouri nu vor fi date jos. Decizia este definitiva, scrie news.ro.


La finalul lunii mai, Biroul Electoral Municipal Timisoara a admis o contestatie a partidului AUR prin care reprezentantii acestui partid solicitau inlaturarea panoului de promovare a cartii lui Nicolae Ciuca.

Acest panou se afla pe strada Ovidiu Balea din Timisoara, la iesirea din oras. Membrii biroului spuneau atunci ca panoul incalca Codul bunelor practici in materie electorala al Comisiei de la Venetia.

Liberalii au atacat hotararea la Biroul Electoral Judetean, iar aceasta a fost admisa. In consecinta, hotararea data anterior de BEM Timisoara este desfiintata.

Motivarea BEJ Timis este ca Nicolae Ciuca, presedintele PNL, nu este candidat in alegerile locale sau europarlamentare, prin urmare, panoul nu poate fi catalogat drept afis electoral.

”Analizand afisele ce fac obiectul plangerii formulate de AUR (…) se obsera ca acestea nu indeplinesc cel putin una din conditiile prevazute de art.36 alin. 7 din Legea nr. 334/2006, respectiv acela de a depasi limitele activitatii jurnalistice de informare a publicului, cu atat mai mult cu cat dl. Nicolae Ionel Ciuca nu este candidat nici in alegerile locale, nici in alegerile pentru Parlamentul European, iar afisul in cazui nu face nicio trimitere la alti candidati ai PNL”, se arata in cuprinsul hotararii. (Mara Ion)

Leave a Reply