Numarul de locuri la concursul de admitere la Universitatea Politehnica Timisoara, suplimentat. Locuri speciale alocate SRI si altor categorii de candidati

Cererea tot mai mare de absolventi ai unor specializari ingineresti, dar si a unora adiacente, pe piata muncii se reflecta si in cresterea numarului de locuri bugetate alocate Universitatii Politehnica Timisoara pentru admiterea la ciclul de studii de licenta in anul universitar 2024-2025.


Avand in vedere solicitarile de pe piata muncii, Universitatea Politehnica Timisoara a decis suplimentarea numarului de locuri la toate facultatile.

Incepand cu data de 1 iunie 2024, a fost demarata si preinscrierea candidatilor la concursul de admitere, care se face online, folosind aplicatia Enroll, disponibila pe pagina web dedicata admiterii: https://admitere.upt.ro/.

Candidatii sunt incurajati sa isi creeze conturi pe platforma Enroll, in perioada 1 iunie – 10 iulie 2024, cei care se preinscriu in aceasta perioada urmand sa beneficieze de o reducere a taxei de inscriere de la 150 de lei la 100 de lei pentru inscrierea la maxim doua sectiuni de concurs.

Ulterior, pentru a se inscrie in concurs, candidatii au obligativitatea de a incarca in contul creat pe platforma Enroll o copie a diplomei de bacalaureat/ adeverintei si de a completa fisa de inscriere cu media obtinuta la bacalaureat.

Si in acest an vor exista locuri speciale la admitere dedicate absolventilor din mediul rural, absolventilor proveniti din centre de plasament, absolventi cu cerinte educationale speciale, absolventi de etnie roma, locuri speciale alocate Serviciului Roman de Informatii, locuri alocate sportivilor de performanta. De asemenea, elevii care au obtinut premii la etapele nationale sau internationale ale concursurilor si olimpiadelor scolare pot fi admisi fara a mai sustine concursul de admitere.

Detalii suplimentare despre admitere pot fi gasite pe website-ul Universitatii Politehnica Timisoara (http://www.upt.ro), in sectiunea dedicata admiterii.

Repartizarea locurilor pentru admiterea la ciclul de studii de licenta, pentru sesiunea iulie 2024 este urmatoarea:

 

 

 

 

Leave a Reply