Proprietarii de terenuri care nu si-au cosit iarba, sanctionati de de Politia Locala Timisoara! Amenzi intre 2.000 si 2.500 de lei

Politistii locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului au continuat in aceasta perioada verificarile pentru a stabili daca proprietarii de terenuri, persoane fizice sau juridice, iau masurile necesare pentru cosirea vegetatiei de pe proprietatile detinute.


Astfel, in ultima saptamana a lunii mai, au fost efectuate 82 de verificari in astfel de locatii, fiind aplicate 25 de sanctiuni pentru necosirea vegetatiei precum iarba, lastaris, arbusti, aplicate conform HCL 371/2007 si HCL 117/2024.

Probleme de acest gen au fost depistate pe strazi precum Tristan Tzara, Anemonelor, Dafinului, Armoniei, Paul Constantinescu, General Magheru, Vasile Cretu, Orsova, Constantin Radulescu Motru, Zurich, Timocului etc.

Reamintim ca sanctiunile prevazute pentru necosirea buruienilor, vegetatiei ierboase si lemnoase de pe terenurile virane detinute sub orice forma, precum si din jurul imobilelor se sanctioneaza cu amenzi intre 2.000 si 2.500 de lei.

Totodata, in aceasta perioada, politistii locali au transmis catre Primaria Timisoara in vederea comunicarii de somatii, asa cum este prevazut in Legea 62/2018, un numar de 531 de locatii depistate cu potential de dezvoltare a plantei alergene ambrozia, care produce efecte neplacute asupra sanatatii populatiei. (Politia Locala Timisoara, Compartiment Relatii Publice)

Leave a Reply