Primaria Timisoara incepe lucrarile de modernizare la Strandul Termal, obiectiv din patrimoniul orasului “recuperat de la mafia de pe mal”

Recuperat de Primaria Municipiului Timisoara in instanta, Strandul Termal a intrat in ample lucrari de reabilitare si modernizare. Reamintim ca GPG Company SRL a ocupat fara plata Strandul Termal, cu o suprafata de aproape 13.000 mp, din domeniul public, timp de 10 ani.


La momentul evacuarii, interiorul cladirilor era vandalizat si plin de deseuri, suprafete intregi erau o ruina totala, bazinele erau in stare avansata de degradare, iar spatiul verde era neingrijit. Dupa curatenie pe toata suprafata, Horticultura executa lucrari pe spatiul exterior, urmand sa fie efectuate lucrari si in interiorul cladirilor.

„Strandul Termal este inca un obiectiv din patrimoniul orasului pe care l-am recuperat de la mafia de pe mal si pe care acum il pregatim sa-l redam timisorenilor. Din pacate, firma care l-a folosit ilegal un deceniu, a lasat aici un dezastru. Am fost sa vad stadiul amenajarilor. Horticultura a intrat cu echipele de lucru, dupa ce Consiliul Local a fost de acord ca societatea noastra sa se ocupe de strand. Ma bucur sa vad ca au facut progrese si sunt increzator ca timisorenii vor putea folosi strandul in aceasta vara”, a declarat primarul Dominic Fritz.

In aceasta perioada, angajatii Horticultura executa lucrari de nivelare si pregatire a terenului pentru plantare, de montare a sistemului de irigatii, gazonare, lucrari de refacere a circuitelor electrice, a bazinelor si a sistemului de pompe. Spatiul exterior va include doua bazine, o zona de vestiare si dusuri exterioare, o zona de bar si racoritoare, o zona de sezlonguri, zona tip food court.

In 2021, Primaria Timisoara s-a indreptat in instanta impotriva GPG Company SRL, care a ocupat fara plata o suprafata de 12.707 mp din domeniul public, incepand cu anul 2014. In urma victoriei in instanta, Strandul ZHH/fostul Termal a revenit orasului. Totodata, in 2023, municipalitatea a castigat si la Inalta Curte de Casatie si Justitie un proces cu aceeasi firma.

Instanta a obligat societatea sa plateasca Primariei 7 milioane jumatate lei plus inca 31.121 euro/luna pana la eliberarea spatiului (393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalitati pentru lipsa de folosinta, 868.501 lei, dobanzi penalizatoare, 4.080.509, contravaloarea lipsei de folosinta). (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply