Amenzi de pana la 10.000 de lei pentru agentii economici care nu incarca facturile in sistemul e-Factura, de la 1 iunie

Cine este prins, de la 1 iunie, ca nu incarca facturile emise in sistemul e-Factura gestionat de Fisc va fi sanctionat. Amenzile pot ajunge pana la 10.000 de lei. De la 1 iulie devine obligatorie si inregistrarea lor in platforma Fiscului in 5 zile de la emitere.


De la 1 iunie 2024 a devenit obligatorie transmiterea in cinci zile a tuturor facturilor emise in softul gestionat de Administratia Fiscala. Cine nu se conformeaza risca amenzi, care variaza intre 1.000 si 10.000 de lei, in functie de dimensiunea firmei.

Initial acest lucru ar fi trebuit sa se intample de la 1 aprilie, Guvernul a decis, insa, amanarea aplicarii de amenzi pana la 1 iunie.

Asa cum e gandit mecanismul de sanctionare, primele amenzi le putem vedea, teoretic, abia in iulie, pentru fapte savarsite in iunie. De luna viitoare firmele si persoanele fizice vor trebui sa foloseasca doar sistemul e-Factura pentru emiterea, primirea si inregistrarea facturilor.

Ele vor fi verificate, si mai apoi vor ajunge la client. Atat cel care emite, cat si cel care primeste trebuie sa fie inscrisi in Spatiul Privat Virtual. Cei care vor mai folosi dupa 1 iulie factura in format clasic, de exemplu, vor risca o amenda de 15% din valoarea facturii. (R.G.)

One thought on “Amenzi de pana la 10.000 de lei pentru agentii economici care nu incarca facturile in sistemul e-Factura, de la 1 iunie

  1. I loved as much as you will receive carried out right here The sketch is attractive your authored material stylish nonetheless you command get got an impatience over that you wish be delivering the following unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike

Leave a Reply