UVT: Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor, proiect inovativ realizat impreuna cu specialisti din asigurari

Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) a initiat si organizat in cadrul Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor, Departamentul de Finante, un proiect inovativ „Personal Financial Risk Management” in parteneriat cu Marsh Romania, companie lider in domeniul brokerajului in asigurari si al managementului riscului in domeniul corporate.


Prin acest proiect extracurricular, desfasurat in perioada 9 aprilie – 29 mai 2024, s-au prezentat aspecte legislative specifice domeniului asigurarilor, particularitatile produselor de asigurari de viata si generale, studii de caz, analize de piata, strategii de comunicare si principii de etica in afaceri.

Proiectul s-a finalizat cu o etapa competitionala in care s-au simulat procese de identificare a riscurilor aferente persoanelor fizice si a mijloacelor adecvate de protectie personala.

In cadrul acestui proiect, un numar de 45 de studenti au participat la sesiuni de training si coaching sustinute de specialisti in domeniul asigurarilor: domnul Horatiu Regep, Area Manager Marsh Romania, doamna Sandra Cireap, Agency Manager NN Asigurari, doamna Geta Butar, coach financiar, doamna Adriana Moldovan, manager coordonator retea de brokeri Allianz Tiriac si domnul Paul Simon – Lead Counsel Marsh Mercer CEE Central. Proiectul a fost coordonat de prof.univ.dr. Flavia Mirela Barna, prorector UVT responsabil cu parteneriatele institutionale, managementul proiectelor europene si antreprenoriat.

In cadrul festivitatii de premiere au adresat mesaje participantilor conf.univ.dr. Claudiu Botoc, decan al Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor din UVT, domnul Horatiu Regep, Area Manager Marsh Romania, doamna Carmen Popa, director regional NN Asigurari si Sandra Cireap, Agency Manager NN Asigurari.

Coordonatoarea proiectului, prof.univ.dr. Flavia Mirela Barna: „Proiectul inovativ de educatie financiara „Personal Financial Risk Management”, initiat de FEAA – UVT, reflecta importanta colaborarii dintre mediul academic si mediul socio-economic si va avea ca efect o mai buna adaptabilitate si insertie pe piata muncii a absolventilor care beneficiaza de o pregatire multilaterala si cu un grad ridicat de rezilienta.

Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor din UVT, lider academic in zona de vest a Romaniei in domeniul economiei si afacerilor, intelege ca rolul sau nu mai este cel de a oferi strict informatii ci este mai ales acela de a forma absolventi adaptabili, deschisi la nou, cu o pregatire avansata si corelata cu dinamica transformarilor din economia reala.” (UVT, Horea Bacanu)

Leave a Reply