Politia Locala Timisoara face apel la cetateni sa nu ofere bani cersetorilor, pentru ca mila trecatorilor ii mentine in strada

In ultima perioada, in cadrul patrularilor zilnice din teren, s-a constatat, ca urmare a incalzirii vremii, o prezenta mai mare a persoanelor care apeleaza la mila publica pe raza municipiului Timisoara. Politistii locali au in vedere permanent acest fenomen, actionand zilnic in tot orasul.


Doar in ultima saptamana au fost depistati un numar 84 de cersetori care 78 au fost predati Centrului Sf. Francisc, din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Timisoara si 6 persoane cu minori care au fost predate Directiei Generale de Asistenta si Protectia Copilului Timis.

Din pacate, asa cum am mai prezentat si cu alte ocazii, singura masura care poate fi luata de catre politistii locali este sanctionarea cu amenzi, pe care nu le platesc, si predarea catre centrele sociale mentionate, care nu au insa parghiile legale de a-i obliga sa ramana in cadrul acestor centre desi aici li se asigura hrana, imbracaminte, toate conditiile unui trai decent.

Politia Locala Timisoara face apel din nou catre cetateni sa nu le ofere bani, deoarece in acest fel ii mentinem in strada, unde prefera sa faca mai multi bani decat orice alta persoana care munceste legal, unii dintre ei fiind depistati la ei cu sute de lei facuti in doar cateva ore de cersit. Politistii vor actiona in continuare pentru luarea masurilor legale, dar fara sprijinul populatiei acest fenomen nu poate fi diminuat. (Politia Locala Timisoara, Compartiment Relatii Publice)

Leave a Reply