Inca un teren public, ingradit si transformat in parc privat, a fost recuperat de Primaria Timisoara / „Facem o munca de detectivi”, spune primarul Dominic Fritz

O parcela larga de spatiu verde aferenta tramei stradale de pe Calea Aradului a fost recuperata de Primaria Municipiului Timisoara, in urma unei actiuni ce a avut loc in aceasta dimineata.


Terenul de aproximativ 800 mp, aflat intre imobilul de pe Calea Aradului 63 si trotuar, fusese ingradit si transformat in curte privata, iar accesul a fost restrictionat pe domeniul public.

Daca acum cateva saptamani am vorbit despre o strada transformata in curte privata, acum vorbim de spatiu verde transformat in parc privat. De fapt, terenul pe care azi l-am eliberat de garduri si l-am redat timisorenilor este exact portiunea din bulevard unde in acte primaria trebuia sa amenajeze zona verde.

Iar aceasta situatie dureaza de vreo 15 ani. Multumesc echipei din Primarie pentru munca minutioasa, uneori de detectivi pe care o facem, luand la puricat dosar cu dosar. Acest proces de recuperare a proprietatilor orasului devine normalitate in lunile si anii care vin”, a spus primarul Dominic Fritz.

Administratia locala a demolat gardul care restrictiona accesul la domeniul public pe Calea Aradului 63-65 si o platforma de beton, amenajata ca parcare privata aferenta imobilului situat pe Calea Aradului 61, care a fost, la randul ei, ingradita.

Urmeaza ca spatiul verde sa fie valorificat pentru timisoreni: curatarea acestuia, eliberarea acestuia de gard viu, precum si amenajarea unui acces pietonal.

Constructiile ilegale ridicate pe terenul orasului sunt desfiintate pe cheltuiala contravenientilor, potrivit legislatiei in vigoare. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply